Очільник Приморської РДА О. Онишко: "Ефективне використання землі – запорука розвитку району"

Четверг, 20 Февраль 2014 08:27
Оцените материал
(0 голосов)

У кабінеті голови Приморської районної державної адміністрації Олександра Онишка відбулось засідання робочої групи з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель у Приморському районі, створеної згідно з дорученням голови РДА, метою і завданням якої є прийняття заходів щодо ефективного використання земель.

За дорученням Олександра Вікторовича для розгляду на черговій колегії райдержадміністрації, яка відбудеться у березні поточного року, міською радою, відділом Держземагенства в районі, податковою інспекцією та Державною інспекцією сільського господарства мають бути підготовлені матеріали щодо стану використання усіх категорій земель та дотримання діючого законодавства у цій сфері.

 

У ході підготовки до колегії у січні поточного року вже затверджено місцеву цільову Програму «Землеустрій», якою передбачені заходи з розробки проекту землеустрою зі встановлення водоохоронної зони і прибережної захисної смуги Азовського моря та проведено аналіз використання земель сільськогосподарського призначення, курортного бізнесу та земель житлової і громадської забудови.

 

Голова райдержадміністрації звернув увагу присутнього на нараді заступника очільника Приморської міської ради Костянтина Гогунського на необхідність проведення детального аналізу використання земель під об’єктами громадської забудови (магазини, кіоски, тимчасові споруди та ін..) та на плідну співпрацю у цьому напрямку з податковою інспекцією в частині укладення договорів оренди та плати за земельні ділянки під такими об’єктами.

 

Значущим кроком у здійсненні дієвого контролю за ефективним використанням земель є проведена інвентаризація, з результатами якої ознайомив присутніх начальник відділу Держземагенства Антон Скороход.

 

Свої бачення з питань ефективного використання земель висловили заступник начальника відділу оперативного контролю за дотриманням вимог земельного законодавства державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області Лілія Лісницька та начальник реєстраційної служби Юлія Пироговська.

 

Підбиваючи підсумки наради, голова РДА Олександр Онишко зазначив, що раціональне та ефективне використання землі пов’язане не тільки з наповненням дохідної частини бюджету. Це, насамперед, — допомога суб’єктам підприємницької діяльності та громадянам у вирішені нагальних проблем з оформлення права користування земельною ділянкою в межах діючого законодавства. Тому на прикладі міської ради така робота буде проведена у всіх сільських радах району.

 

 

 

За матеріалами газети «Приморская степь»

Прочитано 1194 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии