Учні Партизанської ЗОШ пройшли "Тарасовою стежкою на Хортиці"

Вторник, 18 Март 2014 10:49
Оцените материал
(1 Голосовать)

Для учнів середніх та старших класів КЗ «Партизанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» завдяки зусиллям учителя української мови та літератури Світлани Іванівни Гурбич та учителя історії Олександра Олександровича Гадючка було проведено літературну подорож «Тарасова стежка на Хортиці».

На початку заходу присутні звернули увагу на екран, на якому було зображено портрет Т.Г. Шевченка, намальований колишнім директором школи, вчителем фізики Василем Юхимовичем Хобенком.

 

Учні 7 класу А. Дубовик, Д. Орлова, К. Бойко, А. Кравченко, А . Бончев згадали деякі віхи з біографії Кобзаря. Допомогла їм у цьому вчитель української мови та літератури Алла Іванівна Курочка.

 

З безмежного болю і з неосяжної любові народжена поезія Т.Г. Шевченка, яку емоційно прочитали учні 6 класу: А. Лазарєв, А. Гриценко, В. Короленко, І. Лохань, Т. Орляк та учень 9 класу Г. Манукян.

 

У 1843 році здійснилась мрія Т.Шевченка про поїздку на Україну. Покинув він її 15-літнім хлопцем-козачком, а приїхав туди майже тридцятирічним відомим художником, автором «Кобзаря».

 

Про те, що поїздка на Україну стала однією із найважливіших сторінок у життєписі Великого Кобзаря і мала виключне значення у формуванні революційно-демократичних поглядів Т. Шевченка, розповідає тематична екскурсія Національного заповідника «Хортиця» «Тарасова Стежка». Пішохідна екскурсія присвячена перебуванню Т.Г. Шевченка на Хортиці улітку 1843року. Вона репрезентована уривками із творів Великого Кобзаря, де згадується Хортиця та Великий Луг Запорозький, викарбуваних у граніті.

 

Учні Партизанської школи теж пройшли цією стежкою. Частину літературної екскурсії провела учениця 6 класу А. Лєгінькова.

 

Під час заходу пролунали пісні на слова Т.Г. Шевченка «Садок вишневий коло хати», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої, думи мої».

 

Талановита людина — талановита у всьому. На екрані учні побачили зображення малюнків Шевченка, серед яких вагоме місце займають пейзажі України та її історичні місця і події. Майстерно зображував Шевченко і людей — у портретах та сюжетних замальовках. Різні техніки, різні емоції, різні почуття зображені на малюнках Тараса, та кожен з них — унікальний та неповторний.

 

Після цього учні здійснили віртуальну подорож до пам’ятників Шевченку в Україні та у світі. Найвищий, семиметровий, зведено у Ковелі, а найкращим визнано пам’ятник у Харкові.

 

Допоміг провести літературну екскурсію учень 9 класу Іван Лісічкін.

 

Наприкінці заходу шкільний організатор Володимир Вікторович Чухванов подякував учасникам. Заступник директора з навчально-виховної роботи Тетяна Анатоліївна Згурська побажала учням цікавитись життям Кобзаря, щоб у його словах знайти відповіді на свої запитання, віру в майбутнє, любов до Батьківщини.

 

 

За матеріалами газети «Приморская степь»

Прочитано 1223 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии