У Приморському районі проживає один мільйонер

Четверг, 29 Май 2014 10:17
Оцените материал
(0 голосов)

У Приморському районі фінішувала кампанія декларування. За її підсумками подано 820 декларацій. Сума задекларованих доходів склала 12 355,2 тисячі гривень.

Завдяки проведенню виїздів з прийому декларацій до сільських рад, їх кількість збільшилась майже на 3% по відношенню до минулорічного показника. Серед них – громадяни, що мають у власності земельні паї та самостійно вирощують і реалізують сільськогосподарську продукцію (одноосібники) – 636 декларацій. Сума задекларованих доходів – 3 384,8 тис. грн.

 

Ще 75 декларацій – доходи від здачі в найм земельної ділянки (паю). Сума задекларованих доходів – 348 тис. грн. 62 декларації подано громадянами, які одержали дохід у вигляді спадщини. Сума задекларованих доходів – 5 434.5 тис. грн.


Протягом деклараційної кампанії десять декларацій подали громадяни, які отримали доходи від надання нерухомого майна в оренду, три громадянина задекларували доходи від продажу нерухомого майна.


Один приморчанин цього року задекларував доход сумою в один мільйон гривень.


З поданих декларацій до сплати задекларовано 814,1 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.


З початку року 13 громадян скористалися правом на отримання податкової знижки. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню – 13,9 тис. грн. Проте для таких громадян термін подання декларацій не обмежується 30 квітня, вони можуть надати декларацію на отримання податкової знижки впродовж року.


Не менш важливим в кампанії декларування стало повторне винесення Міністерством доходів і зборів на широкий загал Концепції реформи декларування доходів громадян. Концепція викладена на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів, що дає можливість кожному проаналізувати та сконструювати найбільш оптимальну для України модель декларування доходів.

 

«Реформа системи декларування доходів громадян також принципово важлива з точки зору боротьби з тіньовою економікою та корупцією. Будь-які зусилля держави в цьому напрямку в односторонньому порядку не матимуть успіху, якщо не спиратимуться на громадську підтримку», – наголосила начальник Приморської ОДПІ Олена Круц.

                                                                                                                      

 

Приморська ОДПІ

Прочитано 1447 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии