Свій край – як рай

Понедельник, 21 Июль 2014 15:44
Оцените материал
(0 голосов)

«З чого починається Батьківщина?» - питає у відомій пісні автор. Багато для кого це рідна вулиця, рідне село, рідні простори… А для маленьких мешканців села Нельгівка таким заповідним куточком є дитячий навчальний заклад «Світлячок».

25 малят різного віку виховуються у даному закладі. Їм затишно і добре живеться в рідному дитсадку. Вони щасливі, бо їхнє дитинство зігріте любов’ю та піклуванням, увагою дорослих, що не шкодують сил, щоб зробити життя вихованців насиченим; розвивати їхні таланти та прививати їм любов до рідного краю: свого села та його широких просторів.


Нині триває літній оздоровчий період. Щоденне загартування, рухливі спортивні ігри, розваги, екскурсії на природу роблять життя дітей яскравим та різноманітним.


Літо голубить малечу довгоочікуваним теплом, тішить зір різноманіттям барв… Саме такі умови якнайкраще сприяють проведенню тематичних екскурсій. Так відбувається виховання у дітей патріотизму, любові до рідного краю та Батьківщини. Під час екскурсій діти знайомляться з багатством та різноманіттям рослинного світу рідного села; чаруються багатоголосим співом місцевого птаства.


Так, нещодавно педагоги ДНЗ «Світлячок» та голова правління СВК «Україна» П.І.Денченко провели тематичну екскурсію, присвячену жнивам. Метою екскурсії було прищеплення вихованцям любові до рідної землі та поваги до праці хліборобів, серед яких чимало батьків наших дошкільнят. Діти ознайомились з особливістю праці жниварів, спостерігали за процесом збору врожаю, милувались чарівними пейзажами безкраїх степів та полів. Вихователі Марина Михайлівна Громут та Лариса Іванівна Злат’єва разом з Петром Івановичем супроводжували мандрівку цікавими розповідями про те, як хлібороби виростили колосся, зберегли його від негоди та шкідників та збирають врожай. Вихованці мали змогу побачити як працюють комбайни, трактори, як вантажні машини перевозять зерно.


Разом з тим діти побували і на полі, де росте соняшник; спостерігали, як його голівки повертаються вслід за сонцем; милувалися красою степу. Вихованці із захопленням чарувались такою палітрою: яскраво жовте поле, далека дзеркальна гладь ставочка, зелений лісок за ним та яскраво синє небо на горизонті.


Дошкільнята повернулися до садка. Вони жваво обговорювали побачене та уявляли себе в майбутньому хліборобами. Адже праця ця важка, але почесна.

 

Катерина Захаревич, завідуюча ДНЗ «Світлячок» с. Нельгівка

По материалам газеты "Приморская степь"

Прочитано 994 раз Последнее изменение Среда, 30 Июль 2014 11:26
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии