У Токмацькому районі відкрито сонячну електростанцію

Понедельник, 29 Октябрь 2012 07:50
Оцените материал
(2 голосов)

Минулої п’ятниці, 26 жовтня, у селі Нове Токмацького району була запущена перша в нашій області сонячна електростанція. Відкрита поки що перша черга станції: за п’ять місяців на площі 4,8 гектара змонтовані 6325 полікристалічних кремнієвих панелей.

У 2013 році поряд буде збудовано й другу чергу станції обладнану тонкоплівковими панелями, що дасть можливість ефективної роботи і в похмурі дні. Загальний обсяг інвестицій складе 40 мільйонів доларів США, термін окупності проекту – орієнтовно 4,5 року. Завдяки тому що новенська електростанція підключена до української енергомережі, втрати на передачу електроенергії мінімальні.

Як розповів журналістам голова наглядової ради ТОВ «Токмак Солар Енерджі» Олександр Рєпкін, сьогодні загальна потужність станції складає 10 мегават, а з завершеннями проекту буде збільшена до 22-23 мегават, що дозволить забезпечувати електроенергією Токмацький та сусідній Оріхівський райони.

На відкриття станції прибули перший заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, начальник головуправління промисловості та розвитку ОДА Євген Семичаєвський, гендиректор ВАТ «Запоріжжяобленегро» Віктор Носулько, міський голова Токмака Ігор Котелевський, депутат облради, помічник народного депутата Артема Пшонки Людмила Любім, перший заступник голови Токмацької райдержадміністрації Юрій Тищенко,

 

- 2012-й є роком серйозних інвестицій у розвиток економіки регіону. Сьогодні наша область є лідером стосовно запровадження енергоефективних проектів. Ми володіємо великим потенціалом вітрової та сонячної енергетики, і не використовувати його не маємо права. Нещодавно у Приазовському районі відкрита потужна вітростанція, сьогодні відкриваємо сонячну. У подальших планах - будівництво ще 5 сонячних електростанцій, - заявив Петро Гончарук.

Він вручив грамоти обласної держадміністрації за впровадження нових проектів для розвитку регіону голові наглядової ради товариства «Токмак Солар Енерджі» О.О. Рєпкіну, Новенському сільському голові А.А. Субоцькому, генеральному директору «Токмак Солар Енерджі» О.І. Рєпкіну.

Після урочистого мітингу П.А. Гончарук, Л.С.Любім, Ю.О.Тищенко, А.А. Субоцький перерізали символічну стрічку до головної підстанції, після чого станція почала роботу.

 

Відтепер цим господарством буде опікуватися головний енергетик Іван Горенко, а також ще 20 чоловік персоналу.

 

Віталій Голод

 

NB: Детальний фотозвіт дивіться у фотогалереї

Прочитано 2379 раз Последнее изменение Понедельник, 29 Октябрь 2012 08:08
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии