"Дизель" - переможець турніру з міні-футболу у Токмаку

Вторник, 02 Апрель 2013 11:29
Оцените материал
(2 голосов)

Традиційний турнір з міні-футболу добіг свого кінця. 30 березня відбувся його останній тур. У середині турнірної таблиці відбувались свої баталії, аутсайдери з’ясовували свої стосунки.

Команди пройшли довгий змагальний марафон, який тривав більше двох місяців. Позаду залишились перемоги та поразки, травми та скандали, сенсації та розгроми. І так сталось, що останній матч турніру визначав переможця. Перед очним, по суті фінальним, поєдинком ФК «Токмак-1» випереджав команду «Дизель» на 2 очки. Тому, підопічних Якова Очкаленка, для перемоги у турнірі влаштовувала і нічия.

 

Поєдинок принципових суперників зібрав надзвичайно широку глядацьку аудиторію. Постійні вболівальники в один голос відзначали, що стільки народу збирав лише на матч пам’яті ветеранів токмацького футболу, коли до Токмака завітала команда «Металург-U-19» (Запоріжжя). Про високу напругу вирішального протистояння говорить й те, що його обслуговували арбітри із Запоріжжя.

 

Власне поєдинок розпочався в невисокому темпі. Перший по справжньому небезпечний момент виник на 7-й хвилині, коли М. Луценко вийшовши один на один з голкіпером «Дизеля», намагався його обіграти, але не вийшло. Після цього «дизельці» швидко перехопили ініціативу. Постріли В. Дублія, В. Куропятника, І. Мельничука не влучили у ціль. А на екваторі тайму у ворота ФК «Токмак-1» був забитий перший гол автором якого став О. Авраменко. Під завісу тайму «токмачани» могли відігратись: після динамічно розіграного кутового М. Луценко опинився віч-на-віч з О Стеблініним, але знову не зміг переграти свого опонента в ближньому бою. 1-0 – рахунок після першої половини гри.

 

Другий тайм розпочався з моменту В. Куропятника, якого партнери вивели, здавалося б, на пусті ворота. Однак після удару Володимира, захисник ФК «Токмак-1» зміг вибити м’яч з вже беззахисних воріт. Далі кількість моментів лише збільшувалась. Трьохходівку О. Авраменко – І. Мельничук –Д. Рюмін завершував останній, але поперечина врятувала суперників. М. Луценко знову не зміг переграти О. Стеблініна, опинившись на зручній позиції. І знову на екваторі тайму «Дизель» зміг забити: В. Куропятник розпочав атаку, ввівши аут з власної половини. В три передачі м’яч стрімко доставили Д. Рюміну, і він першим же дотиком вразив ворота конкурентів.

 

Протягом наступних декількох хвилин остаточно могли вбити інтригу в матчі гравці «Дизеля» О. Лаудін та О. Авраменко, які з вигідних позицій влучали в каркас воріт «токмачан». А Д. Рюмін виводив на гольову позицію В. Куропятника, але той не влучив по м’ячу. За 5 хвилин до кінця матчу О.Авраменко порушив правила, і цей фол став шостим для «Дизеля» у другому таймі. Однак О. Фесенко вперше у цьогорічному турнірі не зміг влучити у ворота з 9-метрової позначки. Але вже за хвилину він реабілітувався, забивши потужним ударом з гострого кута. У ФК «Токмак-1» залишалось вкрай мало часу для того, щоб зрівняти рахунок та перемогти у турнірі. Однак забили не вони, а «Дизель». Під час стрімкої контратаки О. Лаудін поставив крапку як у матчі, так і у турнірі загалом. 3:1 – Дизель знову довів, що є найсильнішою командою з міні-футболу у Токмаку. А ФК «Токмак-1» став другим у турнірці.

 

Володар третьої сходинки за іронією долі також визначався в очному протистоянні. Для багатьох стало несподіванкою, що «Молочанськ» досить переконливо переграв команду МВС з рахунком 4:1. Молочанці дуже тішились тим, що посіли у підсумку третє місце, адже це певною мірою стало несподіванкою і для них самих.

 

Інші матчі останнього ігрового дня завершились з такими рахунками: «Євролінія» – ДСО – 6:1, ФК «Богданівка» – ФК «Токмак-2» – 2:2, «Ветерани» – «Динамо-2» – 5:1, «Кірове» – «Динамо-1» – 3:11, «Хліб Токмака» – «Батьківщина» – 3:0, «Іскра» – «Мирний» – 2:2.

Отже, турнірна таблиця має такий остаточний вигляд:

 

 

1. «Дизель»                         40 (89-27)

2. ФК «Токмак-1»             39 (130-22)              

3. «Молочанськ»               33 (73-42)

4. «Євролінія»                   32 (74-26)

5. МВС                               30 (85-40)

6. «Ветерани»                     29 (69-32)

7. «Динамо-1»                    29 (69-44)

8. «Батьківщина»               23 (69-50)

9. «Динамо-2»                  19 (48-59)

10. «Хліб Токмака»             17 (36-36)

11. «Іскра»                          17 (44-52)

12. ФК «Богданівка»           14 (43-74)

13. ДСО                              10 (37-82)

14. ФК «Токмак-2»              7 (32-96)

15. «Мирний»                     4 (32-127)

16. «Кірове»                       3 (28-154)


Після вирішального матчу відбулася церемонія нагородження, яку проводили депутат міської ради Олександр Шпагін та головний суддя змагань, голова міської федерації футболу Яків Очкаленко. Вони подякували учасникам змагань за самовіддану чесну боротьбу, за те видовище та емоції, які протягом турніру вони дарували глядачам. Команди-призери були нагороджені грамотами, медалями та грошовими призами від міського голови Ігоря Котелевського. Команда «Дизель», як переможець турніру, отримала головний трофей – кубок. Окрім командних нагород, відзначали й індивідуальні досягнення футболістів. Кращим бомбардиром став М. Луценко (ФК «Токмак-1»), кращим захисником був визнаний І. Мельничук («Дизель»), форвардом – О. Уманський (МВС), голкіпером – Г. Безбабний (ФК «Токмак-1»).



Прочитано 1423 раз Последнее изменение Вторник, 02 Апрель 2013 11:40
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии