Постраждалі в аварії під Токмаком: «Автобус наче збісився»

Четверг, 18 Июль 2013 08:25
Оцените материал
(1 Голосовать)

Минулої п'ятниці на автотрасі Енергодар-Бердянськ, між Василівкою та Токмаком сталася автоаварія: автобус «Вольво» з 41 пасажиром серед яких будо дев’ять дітей, втративши керування, з'їхав у кювет і перекинувся. Оглянувши стан маршрутки після ДТП, залишалося тільки дивуватися – якимось дивом обійшлося без жертв!

 

Автобус перевозив пасажирів з Павлограда Дніпропетровської області в Бердянськ. Сім'ї з дітьми їхали, з надією провести на морі триденний відпочинок...

 

Як розповіли згодом водії, близько восьмої ранку вони зупинилися в районі села Зелений Гай, щоб поснідати, попити чаю, підбадьоритися. Після цього знову рушили в дорогу. Але невдовзі автобус повело на праве узбіччя, на рухи керма машина не реагувала. «Вольво» вискочив у кювет, ледве вписався між рядами придорожньої акації, ліг на лівий борт. Під час падіння була зім'ята вся передня частина, вилетіло лобове скло. Водії при цьому дивом не постраждали, вони ж допомагали вибратися з салону пасажирам.

 

Першими на місце ДТП прибули «швидка» Токмацької ЦРЛ (саме сюди надійшов виклик з мобільного зв'язку), рятувальники з Василівки і Токмака, співробітники ДАІ. Керував заходами з ліквідації наслідків аварії перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.


 

До Токмацької лікарні були відправлені вісім осіб – дві жінки з переломами ключиці та стегна, кілька людей з забоями та саднами, з шматочками скла в м'яких тканинах, а також супроводжуючі своїх дітей батьки.

 

Більшість пасажирів, як-то кажуть, відбулася переляком. Після того, як медики всіх оглянули, люди заспокоїлися. Почали навіть посміхатися. Школярик Владислав зізнався журналістам, що дуже злякався. А що вже говорити про його маму, яка намагалася не відпускати сина ні на крок.

 

При огляді співробітниками ДАІ разом з водіями днища автобуса (до речі, не старого – 1999 року випуску) з'ясувалося, що з ладу вийшла рульова тяга, що відкрутившись ледь не наробила великої біди.


 

Близько одинадцятої години підійшов додатковий автобус, який забрав 29 осіб і продовжив рух на Бердянськ. Залишаючи місце ДТП, люди не озиралися на лежачий «скажений» автобус. Деякі з жінок не могли стримати сліз, адже тільки дивом вдалося обійтися без жертв.

 

У Токмацькій центральній районній лікарні міський голова Ігор Котелевський разом з головлікарем Василем Марусенком відвідали постраждалих.


 

Дякувати Богу, що і їм важких наслідків вдалося уникнути. Після обстеження троє з них відмовилися від госпіталізації. Ще чотирьох виписали надвечір. Їх своїм транспортом забрала організатор турпоїздки. Вона ж сплатила Токмацькій лікарні гроші за лікування своїх підопічних. На понеділок в ЦРЛ залишалася одна постраждала, але і її готували на виписку.

 


За матеріалами газети «Наше місто Токмак»

Прочитано 1889 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии