Свято для мешканців "будівельного" у Токмаку

Пятница, 16 Август 2013 08:12
Оцените материал
(9 голосов)

Є у токмацькому мікрорайоні «Ковальський» п`ятиповерхівка під номером 54, що по вулиці Куйбишева. Її звели для токмацьких будівельників, які переважно й одержали тут квартири. Минулого тижня мешканці цього будинку гуртом відзначили День будівельника, адже незважаючи на всі перипетії долі, вони так і залишились відданими своїй професії, підтверджуючи це щоденними справами з благоустрою свого дому.

Торік мешканці «будівельного», як звикли називати цей будинок, стали переможцям міського конкурсу на кращу багатоповерхівку Токмака. П`ятдесят четвертий тримає марку, став іще гарнішим, вирізняючись з поміж навколишніх висоток своєю охайністю, показуючи приклад дбайливого господарювання.


У комітеті самоорганізації населення мікрорайону, завжди відзначають працелюбність та згуртованість його мешканців, тому й вирішили влаштувати пошану зразковому будинку у день професійного свята для більшості його домочадців.

Ідею підхопила депутат міськради від мікрорайону Надія Чулакова, залучила спонсорів і в результаті стояночний майданчик біля будинку недільного вечора перетворився на головну прибудинкову площу з прикрашеною повітряними кульками і квітами сценою. З неї й вітали господарів свята заступник міського голови Олександр Баглай, депутат міськради Надія Чулакова, «міні-мер» мікрорайону Людмила Яковлева.


У своїх поздоровленнях вони згадували і непростий шлях, який торували жителі цього будинку до звання зразкового, до перетворення його на затишну, охайну оселю. Всі відзначали постійну значну підтримку громаді з боку міської влади у особі очільника міста Ігоря Котелевського, народного депутата України Артема Пшонки, депутата обласної ради Олега Суржана, який заснував призовий фонд для учасників конкурсу з благоустрою.


— Якщо бачиш: люди самі ініціюють покращення умов свого життя, вболівають за свій будинок, за свою вулицю, за своє місто і земляків — повніше проймаєшся їхніми турботами і, не дивлячись на всі проблеми, відшукуєш можливі й неможливі шляхи аби підтримати і допомогти, — зазначив Олександр Баглай, підкресливши: Так буде і надалі. Це принципова позиція міської ради, виконавчого комітету і Ігоря Котелевського. Згуртовуйтесь, працюйте, беріть управління своїми будинками у власні руки. Все у вас вийде — підтримаємо і допоможемо. Адже у місті всі будинки повинні стати надійним дахом і зручними для їх жителів. Заради цього ми й працюємо.

 

Господарі цього будинку уже давно не нарікають на комунальників. Понад два роки тому вони взяли управління у свої руки, створивши ОСББ. «Промінь» став першим промінчиком для організації об’єднань співвласників багатоповерхівок у мікрорайоні. Вся організаційна робота по згуртуванню мешканців у єдину сім`ю лягла тоді на плечі Наталії Святовець та її заступника Анатолія Флорі. За цей час громада майже капітально відремонтувала свою оселю: перекрили дах, замінили дванадцять стояків, дев`ять каналізаційних випусків, обладнали економне освітлення місць загального користування (з чим допоміг О. Суржан), поштукатурили й пофарбували цоколь, оновили відмостку, покриття козирків на під’їздах та зробили іще багато корисних справ, щоб жити в теплі та затишку. Завдяки активності та небайдужості співвласникам вдалось залучити на ремонти 120 тисяч гривень інвестицій, додавши до цього й свої зібрані та кошти від квартплати, по якій немає заборгованості.


— Починали фактично з безладу і запустіння: протікало, заливало і сипалось, — пригадала Н. Святовець. — Коли обрали будинковий комітет вирішили вийти з під опіки ЖЕКу, почула чимало нарікань, що нічого не вийде, буде, мовляв, іще гірше. Тепер я всім вам вдячна, дорогі сусіди, що ми все-таки вистояли і перемогли, за вашу працю і підтримку. А ще нас підтримала влада: народний депутат Артем Пшонка, міський голова Ігор Котелевський, депутат облради Олег Суржан.


Нещодавно Наталія Миколаївна передала штурвал управління ОСББ Анатолію Флорі. За пару місяців його «капітанства» сусіди навели ідеальний порядок на подвір`ї: територія духмяніє квітами на клумбах і біля під`їздів, облаштували затишні куточки відпочинку та ігрові майданчики для дітвори, побілували бордюри тощо. Працювали вечорами і у вихідні. Загалом у липневих суботниках взяли участь сто двадцять жителів будинку.

Сьогодні до п’ятдесят четвертого ходять як на екскурсії і приводять побавитись дітей. Двір сяє чистотою, тепер тут так завжди, а не спеціально до свята.

У планах голови ОСББ, підтриманих правлінням і громадою, заміна труб внутрішньобудинкової системи опалення, капітальний ремонт електроживлення і в перспективі — утеплення будинку по всьому фасаду, заміна вікон у під’їздах на пластикові…


Анатолій Ілліч теж не обійшовся без висловлення великої подяки своїм сусідам за підтримку і особисту участь в облаштуванні будинку й прилеглої до нього території та всім, хто підставив плече і продовжує підтримувати добрі починання п`ятдесят четвертого, де живуть однією сім`єю небайдужі, талановиті люди.


Ось і на святі мешканці будинку розгорнули виставку своїх поробок: Оксана Гордієнко з донькою Настею — квіткові композиції з бісеру, Надія Кайсіна — яскраву вишивку, Тетяна Ганус — гіпсові картинки під акварель, Валентина Сумка — декупаж на склі, Олена Котляр — чарівну вазу із скла. Ну, а те, що тут мешкають наділені кондитерським талантом токмачани, засвідчила духмяна експозиція пирогів, пиріжків і тістечок. З нагоди свята Зоя Мухіна, Настя Набока, Ганна Хорошун та Олександра Кредич втілили у випічку свої фірмові рецепти.


Під час свята комітет СОНу «Ковальського» відзначив грамотами й подяками керманичів ОСББ Наталію Святовець та Анатолія Флорю і найактивніших господарів будинку: сім`ї Очеретних, Віннічуків, Гордієнків; представників під’їздів — Ольгу Клименко, Зою Мухіну, Любов Семенову, Євгена Котляра, Василя Храпача, Тетяну Ганус, Ганну Хорошун, Романа Дехтяренка, Таїсію Ковальову, Любов Чайку, Олександра Биковського, Євгена Овчиннікова, Павла Тимченка.


Спеціальні подарунки дістались найстаршому мешканцю будинку Миколі Петровичу Лісогору та найменшому — шестимісячній Христині Чайці, першому новоселу — Миколі Вікторовичу Чмулю. Не обійшли увагою і найстаршу подружню пару — Ольгу Олександрівну та Миколу Родіоновича Клименків, яких дружньо вітали вигуками «Гірко!».


Непосидюча дітвора, яка було обліпила, наче горобці, бруси і драбинки спортивного майданчика, спорхнула вниз коли дійшла черга до конкурсів і вікторин на кращого знавця свого будинку, як то: хто перший новосел, як називається ОСББ, скільки років п’ятдесят четвертому, як звати двірника? Найерудованіших щедро нагороджували оплесками і шоколадками, які тут же «танули» поміж друзів. Були конкурси і для дорослих, а подарунки і призи підготувала міська організація Партії регіонів.



За матеріалами газети "Наше місто Токмак"

Прочитано 1834 раз Последнее изменение Пятница, 16 Август 2013 08:22
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии