Завдяки підтримці народного депутата Артема Пшонки ветеран відвідав воєнно-братський меморіал поблизу с. Чапаєвка

Пятница, 20 Сентябрь 2013 10:39
Оцените материал
(0 голосов)

Народний депутат України Артем Пшонка впевнений, що кожна людина повинна пам’ятати про своє минуле, адже тільки плекаючи історію своєї держави, свого народу можна збудувати міцну, незалежну, процвітаючу державу. Саме тому він чималу увагу приділяє увіковіченню пам’яті тих, хто поліг, захищаючи рідну землю від німецько-фашистських загарбників, проведенню військово-пошукових робіт, підтримці та підвищенню рівня соціального захисту ветеранів, дітей війни, вдів фронтовиків та усіх тих, хто постраждав від тієї жахливої війни.

Так 17 вересня завдяки підтримці народного депутата воєнно-братський меморіал поблизу с. Чапаєвка, яким Артем Пшонка опікується вже не перший рік, відвідав ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій під час штурму лінії «Вотан» кулеметник, сержант 71 гвардійського стрілового полку 24 гвардійської дивізії Микола Верединський.

Дізнавшись, що учасник тих запеклих боїв відпочиває в одному із бердянських санаторіїв, керівник Бердянського воєнно-пошукового загону «Полігон» Володимир Смєрдов привіз 89-річного ветерана, на меморіал, де його зустрів ініціатор створення меморіалу, депутат Запорізької обласної ради Микола Савченко.


Микола Савченко розповів ветерану про ідею створення меморіалу та провів екскурсію по місцях, де колись довелося юнаку зі зброєю у руках визволяти наш край від німецько-фашистських загарбників.

Зі сльозами на очах Микола Верединський згадує, як колись 18-річним застав роки війни. Закінчивши 10 класів, він отримав кулемет, який юний Микола повинен був опанувати за 2 дні й одразу відправитись на лінію вогню.


15 жовтня 1943 року, пробиваючи оборонну лінію «Вотан», сміливий відважний юнак отримав тяжке поранення у голову. Ціною визволення Чапаєвки для ветерана стало втрачене праве око.


Після війни Микола Верединський закінчив Харківську юридичну академію та 45 років пропрацював в Донецькій обласній колегії адвокатів. Зараз проживає у м. Горлівка Донецької області із дружиною Розою.

Дізнавшись під час екскурсії про те, що народний депутат Артем Пшонка постійно допомагає розвивати меморіал та підтримує ветеранів, Микола Верединський розчулено висловив йому подяку, наголосивши, що таких відкритих людей, які шанують історичне минуле залишилось дуже мало.

Крім того, ветеран розповів, що єдиною його мрією було відвідати ці місця, але у те що доведеться ще хоч раз побувати тут уже не вірив. І саме завдяки Артему Пшонці мрія Миколи Васильовича здійснилася.


Сам Артем Вікторович вважає подібні акції своїм синівським обов’язком перед тими, хто ціною свого здоров’я, а іноді й життя, відстояв свободу та незалежність рідної держави:


«Збереження пам’яті про воїнський подвиг ветеранів Великої Вітчизняної війни я вважаю своїм обов’язком, адже впевнений, що ця страшна кровопролитна війна не завершиться доки не буде поховано останнього воїна-захисника. Саме тому я й надалі робитиму усе можливе для того, щоб максимально покращити умови життя ветеранів, тих, хто тяжко працював у тилу, дітей війни. Не припиняться і військово-пошукові роботи, функціонування таких унікальних проектів як “Червона зірка”. Тільки спільними зусиллями ми зможемо гідно вшанувати пам'ять тих, хто подарував нам найбільші цінності — незалежність, свободу та мирне небо над головою».

Прочитано 1495 раз Последнее изменение Четверг, 03 Октябрь 2013 08:06
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии