Токмаччина відсвяткувала День працівника сільського господарства

Понедельник, 18 Ноябрь 2013 06:58
Оцените материал
(1 Голосовать)

15 листопада гостей та винуватців свята щиро зустрічали у фойє міського Будинку культури Токмака.

Для усіх присутніх грав дитячий духовий оркестр «ІНТРАДА» Молочанської дитячої школи мистецтв, виступали колективи художньої самодіяльності Жовтневого та Остриківського сільських Будинків культури. У ході святкового концерту присутні мали змогу оцінити фотовиставку «Повага заслужена працею» та виставку майстра художньої вишивки, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Валентини Мелай.



Теплими сердечними вітаннями у затишному залі зустріли гостей ведучі Валерій Шаповал та Віталій Шкуропат. Колоритним українським танком привітали токмачан вихованці Молочанської дитячої школи мистецтв.


Перед сільськими трударями виступили голова Токмацької районної ради Леонід Стольніков та голова Токмацької райдержадміністрації Олександр Ярошенко. Напередодні свята працівникам сільського господарства вони побажали усього найкращого у їх повсякденному житті та нелегкій праці. Зі щирими привітаннями вони вручили Почесну грамоту Міністерства аграрної політики та продовольства України трактористу-машиністу ТОВ «Геолан-Агро» Сергію Колєснікову, Подяку Міністра аграрної політики та продовольства України — головному спеціалісту відділу ринків сільськогосподарської продукції, агротехнічних послуг, охорони праці, адміністративно-господарської діяльності та організаційно-кадрового забезпечення управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Євгенії Нурабаєвій, Почесну грамоту Запорізької облдержадміністрації — механізатору ТОВ «Агрофірма ім. Котовського» Віталію Кіндрат та Віктору Назаренку, Почесну грамоту департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та цінний подарунок — трактористу-машиністу фермерського господарства «Україна» Олександру Сандуляку.



Почесними грамотами від голови райдержадміністрації та цінними подарунками за високі досягнення у збиранні врожаю цього року було нагороджено: за І місце — Таврійську філію ПрАТ «Райз-Максимко», яка зібрала 5602 тонни зерна з площі 1254 га; за ІІ місце — ТОВ «Геолан Агро», яке зібрало 4850 тонн зерна з площі 1665 га; за ІІІ місце — СВК «Мирне», який зібрав 3646 тонн зерна з площі 1631 га.


Відзначили й переможців у районному змаганні на жнивах 2013 року серед комбайнових екіпажів: комбайновий екіпаж ПрАТ «Райз-Максимко» (комбайнер Юрій Журавльов, який комбайном «Джон Дір» намолотив 2047 тонн зерна з площі 512 га), комбайновий екіпаж ТОВ «Геолан-Агро» (комбайнер Віталій Нестеровський, помічник Микола Залуцький, який комбайном «Дон» 1500Б намолотив 1379 тонн зерна з площі 449 га), комбайновий екіпаж ТОВ «Геодан-Агро» (комбайнер Сергій Колесніков, помічник Юрій Колесніков, який комбайном «Дон» 1500Б намолотив 1278 тонн зерна з площі 430 га).



За вагомий внесок у розвиток галузі тваринництва та кооперативного руху в Токмацькому районі був нагороджений Почесною грамотою голови райдержадміністрації директор сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Балківський Плюс» Євген Глижин.


Щирі слова вітання звучали на адресу сільгоспвиробників від голови Токмацької міської ради Ігоря Котелевського, який побажав трударям здоров’я, доброго врожаю та наснаги на нові здобутки.


 


Голова районної організації профспілки працівників АПК Тамара Гайдамака привітала працівників сільського господарства зі святом й побажала добробуту й достатку в родинах. Вона відзначила, що саме галузь сільського господарства забезпечує життєдіяльність Токмацького краю та нашої країни в цілому і подякувала всім, хто докладає до цього чималих зусиль. Від імені Запорізької обласної профспілкової організації для нагородження на сцену запросили старшого електрика СВК «Мирний» Віктора Руднєва та головного агронома СВК «Мирне» Наталію Клепікову. За їх активну участь в роботі Тамара Гайдамака вручила Почесні грамоти й подарунки.


Не могли не привітати присутніх у залі ветеранів сільського господарства, ветеранів праці й почесних громадян Токмацького району, адже саме завдяки їх відданій наполегливій роботі на благо Токмаччини, завдяки їх професіоналізму ми можемо пишатися сьогоднішніми здобутками. Саме вони є прикладом для підростаючого покоління. Від імені райдержадміністрації у знак подяки їм вручили пам’ятні подарунки.



Привітав присутніх аграріїв помічник народного депутата України Артема Пшонки Олександр Вербицький. Він імені народного обранця він привітав присутніх з професійним святом, побажав гарних врожаїв, й запевнив, що Артем Пшонка повсякчас піклується й приділяє значну увагу у вирішенні проблемних питань розвитку сільського господарства.


Подяками від нардепа він відзначив тракториста ПП «Агрофірма «Світоч-Агро» Петра Школика, бригадира СВК «Мирний» Оксану Юрченко, голову СФГ «Левадне» Ігоря Ситніка, головного бухгалтера ТОВ «СВП «Агрофірма «Дружба» Валентину Чекіну, генерального директора ПАТ «Плодорозсадник «Молочанський» Володимира Ярошевського, начальника управління агропромислового розвитку Токмацької райдержадміністрації Віту Провандовську, директора ТОВ «СВП «Агрофірма «Дружба» Анатолія Клименка, голову СФГ «Рубін» Петра Долю та директора підприємства «Агрофірма «Світоч-Агро» Дмитра Савицького.



Після урочистої частини на шановних працівників сільського господарства та гостей чекав приємний сюрприз від Артема Пшонки. Привітати зі святом аграріїв району завітав народний артист України Михайло Грицкан.



Світлана Жулідова

Прочитано 1644 раз Последнее изменение Понедельник, 18 Ноябрь 2013 08:03
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии