У Токмацькій РДА відбулося засідання Громадської ради

Вторник, 19 Ноябрь 2013 09:30
Оцените материал
(0 голосов)

Минулого тижня у Токмацькій райдержадміністрації відбулося засідання Громадської ради за участі першого заступника голови РДА Юрія Тищенка, заступника голови РДА Єлизавети Савон, заступника керівника апарату, начальника відділу організаційної роботи апарату РДА Наталії Шатіло, членів Громадської ради, представників органів виконавчої влади.

Учасники засідання обговорили стан  взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з громадськістю Токмацького району, здійснення правових, організаційних, інформаційно-просвітницьких заходів з метою сприяння розвитку громадянського суспільства. 


Також заслухано звіт про роботу Громадської ради у 2013 році та пропозиції до плану роботи у наступному році. Членів Громадської ради ознайомлено з рішенням Громадської ради при Запорізькій облдержадміністрації щодо створення робочої групи із проведення громадського моніторингу судових рішень; рішенням щодо активізації участі громадськості у боротьбі із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів; основними положеннями постанови КМУ від 21 серпня 2013 року №667 «Про затвердження Порядку координації головами місцевих державних адміністрацій діяльності територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та забезпечення сприяння у виконанні покладених на зазначені органи завдань».


Перший заступник голови РДА Юрій Тищенко наголосив, що Президент України  Віктор Янукович приділяє значну увагу питанням сприяння розвитку громадянського суспільства та участі громадськості у прийнятті державних рішень. Важливе місце у діяльності районної державної адміністрації займає створення в районі належних умов для розвитку громадянського суспільства.


З метою залучення представників громадськості до участі в управлінському процесі та забезпечення громадського контролю за діями влади розроблено проект Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Токмацькому районі на 2014-2016 роки. В мережі Інтернет робота районної державної адміністрації, її структурних підрозділів, діяльність Громадської ради постійно знаходить висвітлення, забезпечуючи відкритість дій влади перед громадськістю.


В ході засідання обговорено основні пункти проекту програми, зокрема Наталія Шатіло доповіла про основні цілі та завдання, а також очікування від реалізації програми. «Програма спрямована на формування в районі інституційних та правових засад розвитку громадянського суспільства, залучення громадськості до формування зусиль місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування». Прийняття програми обумовлено необхідністю підвищення відкритості та прозорості діяльності місцевих органів відповідно до завдань, які визначено Президентом України В. Януковичем, зазначила вона. «Реалізація програми сприятиме активній участі представників громадськості у роз’ясненні сутності та основних принципів соціально-економічної політики Глави держави та Уряду України», — підсумувала Наталія Шатіло.



Світлана Жулідова

Прочитано 1027 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии