Кандидатуру рятувальника з Токмака висунуть на Всеукраїнський конкурс-акцію «Герой-рятівник року»

Вторник, 10 Декабрь 2013 07:39
Оцените материал
(0 голосов)

У Токмаку на території одного із приватних домоволодінь по вул. Степовій сталася пожежа. В одній із кімнат палали вікна, двері, домашні речі. Полум’я охопило територію загальною площею близько 25 квадратних метрів. Сусіди зателефонували до служби порятунку «101», а один із них побіг до командира відділення Державної пожежно-рятувальної частини № 14 Євгена Івченка, який проживає неподалік від місця пожежі. Рятувальник, у якого в цей день був вихідний, не довго думаючи, рушив у епіцентр події.

– Ми одразу кинулися в будинок, із вікна якого йшов дим. Я знав, що тут мешкає чоловік, тому одразу почав його шукати, — згадує вогнеборець. Він хутко знайшов господаря оселі, 53-річного чоловіка-інваліда, і виніс його на свіже повітря. Потім Євген перекрив вентилі газопостачання і знайшов можливість вимкнути електрику будинку.

 

За кілька хвилин на місце події прибув пожежно-рятувальний підрозділ. Рятувальники ліквідували епіцентр пожежі і попередили повторне займання. Причиною пожежі стало порушення правил безпеки при експлуатації пічного опалення.

 

– На моєму місці так вчинив би кожен, — скромно заявив Євген Івченко (на знімку) після свого подвигу. Для нього найголовніше, що іще одне людське життя врятовано.

 

У прес-службі ДУ ДСНС в Запорізькій області повідомили, що кандидатуру Євгена Івченка висунуть на Всеукраїнський конкурс-акцію «Герой-рятівник року».

 

За кілька днів, у День інвалідів, працівники пожежної частини Є.Івченко та Г.Тімченко відвідали постраждалого та вручили йому продуктову корзину.

Прочитано 1113 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии