У Токмаку незабаром може з'явитися "коло здоров'я" та декілька нових дитячих майданчиків

Понедельник, 06 Январь 2014 09:29
Оцените материал
(0 голосов)

Пленарне засідання чергової сесії Токмацької міської ради розпочалось досить емоційно. Проте, пристрасті, що вирували, стосувалися лише затвердження порядку денного. Коли ж депутати перейшли до розгляду конкретних питань, то тут робота була цілком конструктивною.

Не викликали питань депутатського загалу доповіді міського голови Ігоря Котелевського та начальника фінуправління Олени Тищенко щодо внесення змін до бюджету Токмака. З приємністю депутати прийняли звістку про те, що на звернення керівництва міста, згідно розпорядження голови ОДА Олександра Пеклушенка, Токмаку виділена додаткова дотація у розмірі 1,57 мільйона гривень для виплати заробітних плат за грудень. Звісно, депутати одностайно прийняли ці кошти до міського бюджету.

 

Далі особливу цікавість викликала підготовка проектів модернізації та реконструкції ряду соціальних та громадських об’єктів, про що розповіли керівники відділів освіти та культури Світлана Черкасова і Олена Корж, а також начальник управління комунального господарства Микола Левчук.

 

В Україні проводиться конкурс проектів місцевого самоврядування за підтримки відповідного Фонду. Токмак не пасе задніх у цьому процесі, містом вже розроблено ряд проектів: часткова реконструкція і утеплення будівель навчально-виховного комплексу № 12, дитсадка «Метелик», дитячо-юнацької спортивної школи відділу освіти, краєзнавчого музею, освітлення скверу за Будинком культури з монтажем світильників на сонячних батареях, облаштування «кола здоров’я» з доріжками, спортивними снарядами та смугою перешкод, встановлення нових дитячих майданчиків у житловій зоні.

 

Всі проекти візьмуть участь у конкурсах за програмою спів фінансування (при цьому місцевий бюджет та внески громади складуть 20-25% вартості проектів, решта – кошти Фонду). Відтак, сесія дала добро на участь у конкурсі та виділення грошей для реалізації цих задумів. І надія на залучення додаткових коштів не виглядає фантастикою, адже місто має гарний досвід у залученні подібних інвестицій.

 

Після цього депутати схвалили рішення створити комунальне підприємство «Токмаксоцбуд» для будівництва соціального житла у місті, план роботи міськради на 2014 рік, інші питання.

 

Певні суперечності виникали при розгляді блоку питань що стосувалися комунальної власності та земельних відносин, проте пояснення та уточнення фахівців виконкому знімали напругу, тож рішення приймалися практично одностайно.

 

Депутати Василь Ахрамєєв та Василь Обудьонний порушили питання про стан лікарні. Міський голова Ігор Котелевський заспокоїв присутніх, доповівши про те, що державне реформування медицини розраховане до 2015 року і при реорганізації Токмацької лікарні, крок за кроком, будуть розглядатися всі варіанти з урахуванням думок фахівців, пропозицій лікарів та профспілки медиків. А депутат Олександр Шпагін наостанок підкреслив, що треба «не здіймати бурю», а допомагати лікарні, щоб зберегти її стабільну роботу.

 

 

Віталій ГОЛОД

За матеріалами газети «Наше місто Токмак»

Прочитано 1389 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии