Міський голова Токмака відвідав військовослужбовців у Бердянську (+ відео)

Пятница, 25 Апрель 2014 09:28
Оцените материал
(2 голосов)

Кілька тижнів тому до лав армії були призвані десятки токмачан, що сколихнуло суспільство, викликало масу переживань, а ще більше — лякальних пліток. Журналісти, слідкуючи за перебігом подій, зв’язувалися з солдатами, щоб дізнатися як їм служиться. Розповідали й про те, що міський голова Токмака Ігор Котелевський так само, спілкуючись по телефону, цікавився, як проходить служба у наших бійців на контрольному пункті Чонгар у Херсонській області. А напередодні Великодня він відвідав Бердянську прикордонну частину, де служать шестеро наших земляків, що призвані Токмацьким військкоматом.

 

У військову частину нас пустили, все показали, щоправда знімати саме розташування не дозволили через складну ситуацію в країні та посилення режиму безпеки. Але міський голова Токмака, його заступник Віктор Загуменний та журналісти навіч переконалися: тут чистий охайний корпус, затишна їдальня, де якраз обідала група солдатів-контрактників, пристойні душові, комфортна спальна кімната для солдатів. Тут ми й застали наших земляків, з якими з задоволенням поспілкувалися.

 

Юрій Баглай з Молочанська — єдиний, хто проходив термінову службу теж в прикордонниках. З висоти свого досвіду знає, що для солдата після наряду важливо, щоб були нормальні умови відпочинку та харчування. «А це — на вищому рівні!», — говорить він.

 

- В меню борщі, супи, каші — все подобається. По вихідних навіть мед дають, тож скаржитися не доводиться, — підтверджує слова товариша Сергій Андрієвський.

 

- Все у нас є, а за «добавкою» можна сходити до магазину, — додає Юрій Мельник.

 

За розкладом чоловіки виїжджають на пости, здійснюють контроль за прикордонним портом та навколишньою територією. Служба триває спокійно. За цей короткий час Владислав Свищ з Молочанська одержав чергове звання капітана. Щоправда невідомо, як довго землякам ще служити.

 

А вдома на них чекають батьки, дружини, діти. Хоч і спілкуються з родинами по телефону, але й через газету передають свої вітання.

 


 

Міський голова поцікавився, на яких підприємствах працювали хлопці і чи знають, що згідно законодавства робочі місця для них мають бути збережені.

 

Максим Баранецький та Євген Леонов, які працювали відповідно в «Токмак СоларЕнерджі» та «Базис ЛТД», говорять, що керівники цих токмацьких підприємств їх запевнили у збереженні за ними робочих місць.

 

А взагалі настрій у хлопців бойовий.

 

Ігор Котелевсьий розповів землякам, що на Токмаччині зберігається стабільна ситуація. Разом з тим, готові до ускладнень, мобілізуються громадські організації самооборони, товариство мисливців, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям, створюватимуться блокпости.

 

- Ми горді за вас, пишаємося, що наші земляки з честю несуть службу, зберігаючи стабільність та спокій, — сказав Ігор Вікторович.

 

Міський голова з нагоди свята Воскресіння Христового передав солдатам паски та продукти до святкового столу, побажав гарної служби.

 

Від’їжджали ми зі спокійною душею. Згадайте: коли розпочалися мобілізаційні заходи, переживань у Токмаку було чимало — і мітингували, і обурювалися, і плітки різні ходили: мовляв, спати доведеться ледь не на землі, їсти нічого, форму за свої гроші купувати треба і т.п. І як би там не було, а завдяки їм у нашій області зберігаються мир та спокій.

 

 

За матеріалами газети «Наше місто Токмак»

 

Прочитано 1883 раз Последнее изменение Пятница, 25 Апрель 2014 11:22
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии