Мешканці Нового відсвяткували День Перемоги

Вторник, 13 Май 2014 10:50
Оцените материал
(0 голосов)

День Перемоги – це дійсно всенародне свято, урочисте й радісне. У цей день в очах мільйонів людей читається й радість, й печаль. Адже в багатьох родинах живе гірка пам’ять про війну, про близьких, які не повернулися з її кривавих лав.

Ранок Дня Перемоги розпочався у с. Нове з урочистого мітингу. Біля меморіального комплексу на честь загиблих воїнів зібралися жителі села аби вшанувати тих, хто ціною життя врятував нашу Батьківщину від фашистського рабства.

 

Перед односельцями виступили голова Новенської сільської ради Анатолій Субоцький та голова сільської організації ветеранів Людмила Портна. У своїх промовах вони підкреслили, що навічно залишаться у серцях кожного ім’ена героїв, які віддали своє життя за наше майбутнє, за те, щоб ніколи не було більше війни.

 

З глибокою пошаною й теплом зустрічали учасники мітингу ветерана Великої Вітчизняної війни Івана Компанійця, який приїхав з м. Токмак вшанувати пам’ять своїх товаришів.


 

Щирими словами вітали присутніх зі святом вихованці Новенської загальноосвітньої школи.

 

Вшанували світлу пам’ять загиблих у тій кровопролитній війні хвилиною мовчання та покладанням квітів.  

 

Одразу після закінчення урочистого мітингу у Новенському будинку культури на мешканців села чекав святковий концерт. Оплесками новенці зустрічали жіночу вокальну групу «Журавка», ансамбль «Сузір’я», солістів Будинку культури та відомий не тільки у районі, а й далеко за його межами народний гурт «Веселі музики», який подарував присутнім гарний настрій та позитивні емоції.


 

Але на цьому народне святкування Дня Перемоги не закінчилось. Вперше в історії Токмацького району на футбольному полі з нагоди святкування 69 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, зустрілися дві жіночі команди – села Нове та збірної Токмацької райдержадміністрації та районної ради.

 

Суперники показали свою силу, здоровий дух та витримку. З рахунком 2:1 перемогу в товариському матчі здобула жіноча команда м. Токмак.


 

Сільський голова Анатолій Субоцький, привітавши команди зі святом та гарною грою, вручив футболісткам кубки, грамоти та солодкі призи.

 

Цього дня на полі відбувся й матч збірних молоді та ветеранів с. Нове. В результаті запеклої боротьби, з рахунком 6:6 закінчився цей дружній матч.

 

Вже по закінченню футбольних ігор спортсменів та гостей свята частували смачним кулішем.      



Світлана Жулідова

Прочитано 1092 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии