Відбулась презентація нових проектів на сонячній електростанції ТОВ «Токмак Солар Енерджи».

Среда, 21 Май 2014 19:44
Оцените материал
(1 Голосовать)

На сонячній електростанції у с. Нове Токмацького району відбулася презентаційна зустріч, яка зібрала редакторів десяти газет всіх південних районів області, міст Бердянська і Токмака.

Наша область – єдина, де представлено усі види електростанцій: атомна, гідро-, теплова, вітрова та сонячна. Тут, у Новому, восени 2012 року на площі п’ять гектарів була запущена перша черга сонячної станції ТОВ «Токмак Солар Енерджи». Зараз вона «розрослася» на 32 гектари і має потужність 10 мегават. Також у Токмаку вже підготовлено майданчик (100 гектарів) для спорудження ще однієї сонячної електростанції.


Саме на актуальності альтернативної енергетики під час цієї зустрічі наголошував голова спостережної ради ТОВ «Токмак Солар Енерджи» Олександр Рєпкін. Особлива увага преси була прикута до експериментальної установки – сонячного трекера (TSE tracker system) запатентованого ТОВ «Токмак Солар Енерджи» у 47 країнах! Ця система автоматично змінює своє положення у горизонтальній і вертикальній площинах, щоб ухопити максимум сонячних променів протягом дня. Винахід підвищує продуктивність електростанції на 50%.


Далі журналістам були презентовані два напрями, які компанія прагне розвинути. Перший – це альтернативне освітлення вулиць міст та сіл. Другий – перехід на невеличкі 10-кіловатні електростанції, розташовані на приватних домоволодіннях (коли в дах або фасад будинку можна вмонтовувати сонячні панелі потужністю до 10 кВт). А той надлишок електроенергії, який господар не використав у власних цілях, він має змогу передавати в мережу по «зеленому тарифу», який затверджено для приватних домоволодінь так само, як і для промислових об’єктів. Тобто, людина за рахунок своєї локальної 10-кіловатної сонячної електростанції забезпечує себе безкоштовною електроенергією, а також продає усю надлишкову енергію по 3,57 гривень за 1 кВт.


Представники преси висловили сподівання, що подібні станції почнуть з’являтися не лише в Токмаку, а й в інших районах області. Адже за альтернативною енергетикою – майбутнє.

 

 

За матеріалами газети «Наше місто Токмак»

Прочитано 1753 раз Последнее изменение Четверг, 22 Май 2014 09:45
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии