Громада Токмаччини обговорює проект Конституції України

Вторник, 24 Июнь 2014 07:27
Оцените материал
(0 голосов)

За участю міського голови Токмака Ігоря Котелевського відбулося обговорення проекту змін до Конституції з керівниками комітетів мікрорайонів міста.

До учасників заходу звернувся міський голова, який зазначив, що сьогодні вкрай важливо виважено підійти до обговорення змін до Основного документу, і тут громада повинна усвідомити, що від активної позиції залежить подальша доля держави та суспільства. Адже згідно запропонованих змін до проекту, повноваження перейдуть до місцевих органів виконавчої влади.


Виникає чимало питань стосовно того, саме які повноваження будуть в обласних радах, райрадах, виконкомах сільських рад; щодо розподілу податків, бо передача одних тільки прав не вирішить питання повноцінного функціонування регіонів. Слід законодавчо врегулювати фінансові питання, роботу органів місцевого самоврядування.


Свою точку зору щодо проекту Конституції висловили секретар міської ради Сергій Степура, заступник міського голови Олександр Баглай, голова комітету «Ковальський» Людмила Яковлева. Секретар міської ради також закликав присутніх виважено підійти та надати дієві пропозиції, наголосив на необхідності провести у своїх мікрорайонах обговорення зазначеного проекту та надати пропозиції до конкретних статей проекту Конституції, що будуть узагальнені та передані для врахування в остаточному варіанті документу.


Увазі присутніх міський голова представив пріоритетні напрямки роботи Токмацької міської ради на 2014 рік, охарактеризувавши по кожному напрямку шляхи реалізації, оперативні цілі та очікуваний результат.


 

За матеріалами газети «Наше місто Токмак»

Прочитано 968 раз Последнее изменение Вторник, 24 Июнь 2014 10:49
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии