Юну токмачанку відзначили на Всеукраїнському конкурсі малюнків

Четверг, 26 Июнь 2014 17:41
Оцените материал
(0 голосов)

Підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків «Чисте довкілля — чиста енергія». На ньому були представлені близько 1500 робіт з усіх куточків країни на тему нетрадиційних видів енергетики.

Переможцями в тих чи інших номінаціях стали 16 юних художників, серед яких знайшлося місце і для нашої землячки — вихованки Токмацького центру дитячої та юнацької творчості, учениці 6 класу СШ № 2 Аліни Чепіжко (на фото). Дівчинка перемогла у номінації «Приз глядацьких симпатій».

Талановита токмачанка вже шостий рік відвідує ЦДЮТ, де навчається мистецтву малювати у наставниці Ірини Рогової. Разом вони і підготували конкурсний малюнок.


– Основну частину роботи виконала Аліна, я лише допомагала, — підкреслила Ірина Борисівна.


На малюнку формату А3 зображено мініатюрний завод з переробки сміття, який розташовано на лоні природи. Головною ж ідеєю роботи стало те, що сміття, що нас щоденно оточує, можна використовувати в корисних цілях.


Сама ж Аліна вже неодноразово перемагала в конкурсах малюнків на міському рівні. Та й на стінах її оселі вже кілька картин батьки почепили. Але досягнень на всеукраїнському рівні у неї не було.


Саме з приводу перемоги Аліни в актовій залі ЗОШ № 1 відбулися урочистості, на які завітали і почесні гості. Начальник територіального управління державного агентства енергозбереження Сергій Крамной відзначив, що конкурс дитячого малюнку проводився за сприяння Євопейського Союзу. Він вручив Аліні низку різноманітних корисних подарунків.


Не оминув увагою досягнення дівчини та її наставниці і міський голова Ігор Котелевський. Він вручив їм квіти та грошові премії. Зупинився мер і на актуальності альтернативної енергетики, яку в своїй роботі висвітлила Аліна.


– Тема розвитку альтернативної енергетики є дуже актуальною зокрема і для нашого міста. Приміром, в Токмацькому районі вже є одна сонячна електростанція. На території міста буде збудована ще одна, що забезпечуватиме електроенергією весь Токмак. В наших планах з керівництвом компанії «Токмак Солар Енерджи» є організація екскурсії на сонячну електростанція для дітей. Адже підростаюче покоління має побачити, як виглядає найбільш безпечний вид електростанцій, — зазначив міський голова.


До речі, робота Аліни Чепіжко – не єдина, що була представлена від токмацького ЦДЮТ. Свій малюнок, на якому були зображені сонячні батареї та елементи вітрової станції, представила і юна токмачанка Катерина Удовиченко.


 

За матеріалами газети «Наше місто Токмак»

Прочитано 473 раз Последнее изменение Пятница, 27 Июнь 2014 12:03
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии