Почесного громадянина Токмацького району привітали з 85-річчям

Среда, 09 Июль 2014 12:46
Оцените материал
(0 голосов)

Почесний громадянин Токмацького району, кавалер орденів Трудового Червоного Прапора та Жовтневої Революції, «Знак Пошани», «За заслуги перед Запорізьким краєм», ветеран праці Іван Олександрович Сидоренко 29 червня відзначив 85-річчя з дня народження.

Долі таких людей, як І.О. Сидоренко, та й більшості представників довоєнного покоління, багато в чому схожі. Початок їх життєвого шляху збігався із знаковими подіями історії нашої країни. На їх очах відбувалася колективізація, вони пережили голодомор 33-го, у них не було дитинства, яке забрала війна.


Під час війни Іван Сидоренко став напівсиротою – втратив батька, який загинув на фронті.


Іван Олександрович присвятив себе нелегкій праці на селі. Трудову біографію розпочав у 1950 році дільничним механіком машино-тракторної станції с. Чернянка Херсонської області. Обіймав посади головного інженера МТС, директора РТС, голови райвиконкому м. Кологрив Костромської області (Росія).


 

В 1965-му був обраний головою виконкому Токмацької районної ради депутатів трудящих, а у березні 1967 р. – першим секретарем Токмацького райкому Компартії України. Працював на цій посаді упродовж 16 років, керував Токмацьким районом так, що він гримів своїми трудовими здобутками не тільки на всю Україну, а й на весь Радянський Союз!

 

В день ювілею до офісу ветеранської організації Токмацького району, де віншували ювіляра, завітали й поважні гості. Голова Токмацької районної ради Леонід Стольніков та заступник голови райдержадміністрації Єлизавета Савон привітали Івана Олександровича з ювілейним днем народження, вручили йому букет квітів та пам’ятні подарунки, бажали міцного здоров'я, довголіття, миру і благополуччя, а також невичерпних сил і незгасаючої життєвої енергії та усіляких земних щедрот. 

Така увага і теплі слова зворушили ветерана до глибини душі . Йому було приємно, що про нього пам’ятають в районі, якому він віддав кращі роки свого життя.



Потім естафету привітань прйняли соратники по Комуністичній партії, в яку Іван Олександрович вступив у 50-х роках і не зрадив до цих пір, тому й нагороджений памятним знаком «50 років у партії». Депутат Запорізької обласної ради Микола Бажан і секретар міськрайонної організації КПУ, депутат міської ради Василь Обудьонний бажали ювіляру добра і благополуччя, разом з подарунками вручили йому Подяку обласного комітету КПУ.


Іменинника також віншував колектив Токмацької технічної школи ТСОУ, яку І.О Сидоренко очолював з 1984 по 2006 рік, та керівництво обласної організації ТСОУ. Колеги-ветарани на чолі з головою ради ветеранів Юрієм Наконечним, голова міської ради ветеранів Віктор Щусь, та ветерани праці з колгоспу «Мир» також вітали ювіляра та бажали йому міцного здоров’я, щоб була нагода привітати його з 90, 95 і навіть 100-м днем народження.


До глибини душі Івана Олександровича зворушили привітання від молодого покоління Токмаччини і особисто від керівника районної молодіжної організації «Молоді регіони», депутата районної ради Анастасії Антипенко. З побажаннями міцного здоров’я та довголіття Анастасія передала вітання та пам’ятний подарунок ювіляру від народного депутата України Артема Вікторовича Пшонки. Як зізнався іменинник з молодістю і комсомолом у нього поєднані найкращі спогади:


- У далекому післявоєнному 1946 році мої однокласники і товариші по школі обрали мене секретарем комсомольської організації Юрківської семирічки. У відповідь намагався усіма своїми вчинками виправдати цю високу довіру.

Відповідаючи на привітання, ювіляр подякував за подарунки та за теплі слова, а також відзначив, що теперішньому модому поколінню необхідно докласти максимум зусиль, аби і сьогодні, і в майбутньому на нашій землі не повторилося найстрашніше – війна, розруха, голод і біль непоправних втрат близьких.


 

Головний редактор газети «Таврія»

Людмила Арман

Прочитано 1491 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии