У Токмаку затримали крадіїв-гастролерів з обласного центру

Понедельник, 14 Июль 2014 18:35
Оцените материал
(0 голосов)

Ще в травні до Токмацького МВ ГУМВС надійшла перша заява про викрадення майна з крамниці. Її власник розповів, що невідомі візитери винесли з магазину тижневу виручку і ноутбук, а замок на вхідних дверях було пошкоджено. Свої збитки потерпілий оцінив у 38 тисяч гривень. По факту правопорушення слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею «крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення».

Згодом до міськвідділу міліції знову почали надходити заяви від місцевих підприємців про крадіжки з крамниць. Так, з канцелярського магазину невідомі винесли пакунки товару на суму 16 тисяч гривень, а зі спеціалізованого господарського магазину – 20 глибинних насосів на суму понад 31 тисяча гривень.


У ході досудового слідства правоохоронці встановили, що усі крадіжки скоєні затемна, лиходії майже не лишали після своїх діянь безладу, працювали обережно: забирали знайдені гроші, цінні речі, побутові товари та інструменти, вантажили до автівки та від’їжджали. Завдання співробітникам міліції ускладнювало те, що усі постраждалі крамниці не були обладнані системою відеоспостереження чи сигналізацією.


У міліції отримали інформацію, що злодії пересуваються на білій «Таврії». За три тижні цілодобової варти оперативники вистежили крадіїв. Пізно вночі по місту почала кружляти схожа за описом автівка, яка зупинилася біля одного з магазинів. З машини вийшли двоє, взяли спортивну сумку, підійшли до вхідних дверей та почали діставати інструменти. «На гарячому» їх і затримали.


Опісля правоохоронці встановили, що двоє раніше засуджувані та ніде не працюючі жителі Запоріжжя, 1970 та 1983 років народження, навідувалися до Токмака та ретельно планували свої «вилазки»: придивлялися, де в місті є магазини з великим товарообігом, без засобів охорони та відеоспостереження. Усе викрадене відвозили до обласного центру та переховували на дачах та квартирах родичів і знайомих.


Наразі для крадіїв обрано запобіжний захід у вигляді арешту. Санкцією інкримінованої статті їм загрожує позбавлення волі терміном до шести років. Усі викрадені лиходіями речі правоохоронці повернули потерпілим. Досудове слідство ще триває.


 

За матеріалами газети «Наше місто Токмак»

Прочитано 1250 раз Последнее изменение Понедельник, 14 Июль 2014 22:38
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии