У Токмаку триває громадське обговорення змін до Конституції

Вторник, 05 Август 2014 07:16
Оцените материал
(0 голосов)

За участі міського голови Токмака Ігоря Котелевського відбулося обговорення змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування. Захід проходив у колективі Токмацької податкової служби. Наголошувалося, що в місті створена робоча група та затверджені заходи з обговорення даного законопроекту.

Під час обговорення його учасники висловились на підтримку прийняття відповідних змін до Конституції, що забезпечать правову основу для схвалення низки законодавчих актів, необхідних для реалізації реформи місцевого самоврядування. Серед законопроектів, які вже готуються — нова редакція законів України «Про місцеве самоврядування», «Про місцеві державні представництва», зміни до Бюджетного кодексу, зміни до низки законодавчих актів, які визначають розподіл повноважень між виконавчими органами влади і органами місцевого самоврядування, а також їх розподіл між органами місцевого самоврядування різного рівня.


Присутні підтримали пропозиції стосовно передачі ряду важливих повноважень і фінансових інструментів для їхньої реалізації на місця, чіткого розмежування повноважень між органами місцевого самоврядування та між органами виконавчої влади за принципом субсидіарності тощо.

На зібранні наголошувалось, що владу, від території до регіону, потрібно обирати, а не призначати зверху.

 

 

За матеріалами газети «Наше місто Токмак»

Прочитано 817 раз Последнее изменение Вторник, 05 Август 2014 12:21
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии