У Токмацькій РДА обговорили питання підпалів та вирубування посадок

Среда, 06 Август 2014 12:48
Оцените материал
(0 голосов)

30 липня у малому залі засідань Токмацької райдерждадміністрації відбулася нарада голови РДА Олени Гатайло з представниками територіальних органів району.

Найбільш актуальним став розгляд питання загорання стерні на полях, посадок (в основному акацієвих), балок, що призводить до нещадного знищення гумусу, біосфери, дефляції, розвитку патогенних мікроорганізмів, що заподіє в подальшому велику шкоду навколишньому середовищу та вже зараз наносить матеріальну шкоду.

 

Начальник Токмацького МРС ГУ ДСНС України в Запорізькій області В. Данікін розповів, що в основному підпали відбуваються на полях одноосібників, які оборані в установленому порядку.

 

Начальник Токмацького міського відділу ГУМВС України в Запорізькій області О. Смірнов доповів, що протягом 2014 року заяв про вирубку посадок та підпали посадок, балок, стерні на полях не надходило.

 

Під час наради висувалися думки, що дані підпали можуть робити самі фермери; особи, які шукають метал за допомогою металошукачів; особи, які незаконно вирубують дерева в посадках та продають дрова, а також особи, які необережно поводяться з вогнем.

 

У ході заходу були розглянуті існуючі в нормативно-правовому полі важелі впливу на осіб, які його порушують. Головне завдання – знайти тих, хто робить ці підпали.

 

Голова райдержадміністрації О. Гатайло дала доручення направити лист головам Молочанської міської та сільських рад району щодо своєчасного інформування про підпали, їх попередження і запобігання; залучити мисливців до чергування на мисливських угіддях; провести виїзди, рейди і про проведену роботу та напрацювання доповісти 11 серпня 2014 року.

 

 

Світлана Жулідова

Прочитано 1264 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии