Жителі Токмаччини – за мир в Україні

Среда, 17 Сентябрь 2014 07:36
Оцените материал
(0 голосов)

12 вересня в усіх населених пунктах Токмацького району відбулися заходи в рамках  загальнообласної  патріотичної  акції «Марш миру». Головна мета акції – показати, що жителі Запорізької області і Токмацького району виступають за територіальну цілісність України, бажають жити у вільній, сильній, мирній країні. Багатолюдний «Марш миру»  районного значення відбувся  у Молочанську.

Участь у заході взяли голова райдерждамінісрації Олена Гатайло, керівники та працівники структурних підрозділів РДА та районної ради, Молочанської міської ради, представники трудових колективів дитячих садків і шкіл, районної лікарні, підприємств та установ, депутати районної ради та небайдужі жителі міста. Під українськими прапорами і гаслами в підтримку миру колона пройшла центральною вулицею міста від автостанції до площі біля Будинку культури.

 

На центральній площі міста відбувся мітинг. Його учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх полеглих за вільну і єдину Україну – героїв Небесної Сотні, бійців української армії та Нацгвардії, земляків-токмачан Павла Левчука і Олександра Шелепаєва, які загинули виконуючи військовий обов’язок, та мирних жителів – наших співвітчизників, які загинули під час проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

 

Перед присутніми виступили голова Токмацької райдержадміністрації Олена  Гатайло, голова Молочанської міської ради Володимир  Вольвач, військовий комісар Вадим  Вітер, депутат районної ради Марина  Романова, голова районної організації ветеранів Юрій  Наконечний та інші. Всі вони говорили про тяжкі часи, які переживає український народ, про горе та труднощі з якими довелося зустрітися. Та, пропри усі страждання, що впали на наші плечі українці об’єднуються, проймаються духом патріотизму та гідності і дають відсіч зовнішньому ворогові. Жителі Токмаччини виступають проти війни в Україні, за збереження миру на нашій землі, і закликають до цього й політиків.

 

По закінченню мітингу начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Алла  Медведська зачитала звернення жителів Токмаччини до російського народу з вимогою:  негайного  виведення російських військ з окупованих територій Донбасу та Криму, припинення поставок зброї терористам і смертоносного обстрілу українських міст і сіл, звільнення усіх наших полонених і заручників. Це звернення присутні прийняли одностайно і поставили під ними свої підписи.


NB: нагадаємо, що Марш миру відбувся і у Михайлівці.

 

 

Світлана Жулідова

Прочитано 465 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии