У Жовтневому провели траурний мітинг з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв голодомору

Понедельник, 01 Декабрь 2014 08:11
Оцените материал
(1 Голосовать)

Нещодавно вся Україна згадувала трагічні сторінки в історії нашої держави – страшні події голодоморів 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років. У кожному куточку Токмацького відбулись відповідні заходи.

22 листопада у с. Жовтневе біля пам’ятного знаку жертвам голодомору зібралися жителі села, представники трудових колективів, учні та вчителі місцевої школи. Взяли участь у заході також перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Тищенко, заступник очільника РДА Єлизавета Савон, голова Жовтневої сільської ради Наталія Антипенко, настоятель чоловічого Свято-Амвросіївського монастиря отець Володимир. У своїх виступах кожен з них звертався до тих страшних часів, коли український народ змушений був пережити лихоліття голоду.

 

У ході мітингу методист районного організаційно-методичного центру Олена Постнікова та бібліотекар Будинку культури села Жовтневе Ольга Лукаш розповіли присутнім про страшні хроніки вимирання людей на нашій землі.

 

Настоятель чоловічого Свято-Амвросіївського монастиря отець Володимир відслужив поминальну службу по померлих від голоду.


По закінченню мітингу учасники заходу запалили свічки памяті та хвилиною мовчання вшанували  жертв голодоморів в Україні.

 

Валентина Лісняк роздала присутнім шматочки хліба аби усі пом`янули померлих страшною голодною смертю.

 

По закінченню заходу присутні поклали пшеничні колоски та квіти до пам'ятного знаку жертвам голодомору 1932-1933-го на Токмаччині.

 

 

Світлана Жулідова

 

Прочитано 316 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии