На семінарі сільських голів

Пятница, 23 Январь 2015 07:03
Оцените материал
(0 голосов)

Нещодавно, 14 січня, у малому залі засідань райдержадміністрації під головуванням голови райдерждаміністрації Олени Гатайло відбувся семінар-нарада з Молочанським міським та сільськими головами.

У заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Тищенко, керівник апарату райдержадміністрації Ольга Костюк, заступник голови районної ради Анатолій Журбенко.

Присутні розглянули питання про формування місцевого бюджету на 2015 рік із врахуванням змін до податкового та бюджетного законодавства; про внесення змін до Податкового кодексу України; про надання послуг з питань земельних відносин через Центр надання адміністративних послуг Токмацької райдержадміністрації; про виконання рішень суду у 2015 році; про зміни до нормативної бази з питань загального соціального страхування; про порядок заповнення декларації про майно, доходи, витрати і забов’язання фінансового характеру.

Керівникам органів місцевого самоврядування детально доведено до відома та надано роз’яснення щодо змін до податкового кодексу, зокрема виділення місцевих податків, єдиного податку, про місцеві збори, акцизний, екологічний податок, рентну плату; склад податку на майно, про об’єкти оподаткування; пільги зі сплати податку, про транспортний податок, земельний податок, орендну плату та її розміри.

Також у ході семінару було розглянуто основні норми та складові частини бюджету - загального та спеціального фондів. Очільниця району Олена Гатайло акцентувала увагу присутніх на семінарі керівників органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів райдержадміністрації на необхідності активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи з метою формування у населення об’єктивної картини подій у зоні проведення АТО, розкриття злочинної сутності терористичних утворень та інформування мешканців району про дії Президента України та КМУ із стабілізації соціально-політичної ситуації, подолання терористичної загрози, відновлення економіки та соціальної сфери звільнених територій.

Олена Гатайло окремо зазначила про набуття чинності з 25 січня поточного року ЗУ «Про Національне антикорупційне бюро України», прийнятого 14.10.2014 року щодо створення Національного антикорупційного бюро України та окреслила його першочергові завдання, структуру правоохоронного органу, регіональне бюро якого по Запорізькій області буде розташовано у м. Мелітополь.

Наприкінці головам сульских рад було надано ряд доручень, що стосуються вищезазначених питань та проведення заходів із вшанування та вручення Почесних грамот РДА за мужність, героїзм при виконанні службових обов’язків під час проходження військової служби в зоні АТО, захист незалежності, державного суверенітету, територіальної цілісності України та з нагоди відзначення Дня Соборності України воїнам Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, добровольчих батальйонів, які прибувають на ротацію, за участі широкої громадськості та учнівської молоді.

Прочитано 1084 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии