Обговорили нововведення у системі надання житлових субсидій для населення

Вторник, 14 Апрель 2015 06:01
Оцените материал
(1 Голосовать)

Нещодавно на нараді у голови райдержадміністрації Олени Гатайло обговорили питання стосовно новацій реформи системи надання житлових субсидій населенню, про які розповіла начальник управління соціального захисту населення РДА Євгенія Фещенко.

Євгенія Олександрівна розповіла, що отримати субсидію тепер зможе майже кожен бажаючий мешканець Молочанська та сіл Токмацького району. У рамках реформи запроваджується принцип призначення субсидії на підставі заяви і декларації про доходи і витрати заявника.

Тож мешканцям Токмаччини аби отримати соціальну допомогу треба правильно оформити декларацію і не приховувати при цьому свої доходи. Бо якщо отримувача субсидії буде викрито в навмисному приховуванні доходів, то він має повернути її в подвійному розмірі.

Начальник управління соціального захисту населення РДА Євгенія Фещенко також пояснила, що у поточному році скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб. При оформленні субсидії тепер не враховується кількість квартир, будинків та автомобілів у заявника. Виключення діє лише у випадку здійснення одноразової вартісної покупки на суму понад 50 тис. грн. Термін призначення субсидії збільшується до 12 місяців. То ж тим громадянам, які у цьому році вже оформили субсидію, вона перераховуватиметься автоматично. І ще одна деталь. Тепер жителям Молочанська і сіл району не треба їхати до районного управління соцзахисту, стояти у черзі для оформлення субсидії. У квітні–травні кожна сім`я одночасно з платіжками на оплату житлово­комунальних послуг отримає спрощені форми заяви і декларації про доходи і витрати.

Готовність підключитися до цієї справи заявили присутні на нараді представник Обленерго та начальник Центру поштового зв’язку №7 Сергій Стольніков. За словами Сергія Леонідовича, у кожному поштовому відділенні Токмака, Молочанська та сіл району будуть встановлені інформаційні стенди для бажаючих оформити субсидії. А листоноші допомагатимуть розносити у домівки токмачан спрощені форми заяви і декларації про доходи і витрати. Заповнивши ці документи, громадяни зможуть скористатися послугами пошти і надіслати їх за призначенням до управління соціального захисту населення РДА.

Прочитано 1119 раз Последнее изменение Вторник, 14 Апрель 2015 06:08
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии