Податківці Веселівського району підбивають підсумки роботи у 2013 році

Понедельник, 30 Декабрь 2013 04:44
Оцените материал
(0 голосов)

Майже 32 мільйони гривень — саме таку суму податків і зборів сплатили платники Веселівського району за 11 місяців 2013 року.

Держбюджет за січень-листопад 2013 року поточного року поповнився на 8,2 мільйона гривень, що перевищує минулорічні показники на 1 мільйон гривень, або на 14,4%.

 

Спільна робота з органами місцевого самоврядування дозволяє вирішувати проблемні питання. Як результат, до бюджету району за січень–листопад 2013 року надійшло 23,8 мільйона гривень, що перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 536 тис. грн, або на 2,3%.

 

Найбільшу частку надходжень до місцевих скарбниць займає податок на доходи фізичних осіб, якого за січень-листопад поточного року сплачено 17,1 мільйона гривень (на 15 тис. грн. більше, ніж у минулому році).

 

Враховуючи, що плата за землю є одним із головних бюджетоформуючих платежів сільських та селищної територій, адміністрування цього податку знаходиться під особливим контролем. Це дозволило забезпечити 4,6 мільйона гривень надходжень, що на 5% перевищує минулорічний показник.

 

Веселівські платники податків позитивно оцінили переваги ведення бізнесу за умови застосування спрощеної системи оподаткування при сплаті єдиного податку: нині у відділенні зареєстровано 559 платників єдиного податку, що на 79 платників (або на 17%) більше ніж за аналогічний період минулого року. Ними спрямовано до бюджету майже 1,3 мільйона гривень єдиного податку, що на 27,8% перевищує минулорічні надходження.


За жовтень-листопад поточного року платники єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування перерахували до бюджету 6,5 мільйона гривень.    


Вже більше півтора року функціонує Центр обслуговування платників у Веселівському районі, яким регулярно проводяться заходи з удосконалення існуючих процедур надання адміністративних послуг. Так лише за 11 місяців 2013 року фахівцями Центру надано більше 15,6 тисяч послуг (інформаційних, консультаційних послуг, приймання звітності) суб’єктам господарювання та громадянам.


Серед платників податків проводиться роз’яснювальна робота щодо переваг надання звітності в електронному вигляді (в тому числі і звітів про нарахування сум ЄСВ). Для платників, які надають звітність в електронному вигляді вперше, в центрі обслуговування встановлено комп’ютер, підключений до мережі Інтернет, надається практична допомога при відправці електронних звітів. Саме тому значна частина платників податків Веселівського району вже переконалась у зручності та оперативності подачі звітності в електронному вигляді. З початку 2013 року 282 платника спілкуються з податковою в режимі онлайн (з них 122 особи приєдналися протягом останнього місяця).

                                                                         

 

 

Веселівське відділення Мелітопольської ОДПІ

Прочитано 1082 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии