У Веселому розкрили подвійне вбивство

Понедельник, 24 Февраль 2014 09:38
Оцените материал
(0 голосов)

Слідчі дії, що відбувались нещодавно в мікрорайоні «Южний» смт Веселе, у черговий раз, дякуючи фантазії веселівців, почали обростати чутками і потрохи перетворюватися на чергову резонансну подію. Що насправді відбувалось, ми дізнались у начальника Веселівського РВ УМВС України в Запорізькій області Віталія Куцака.

- Віталіє Миколайовичу, що насправді у Веселому?

 

- 16 лютого до чергової частини Веселівського райвідділу надійшло повідомлення від мешканки смт Веселе 1961 року народження, про те, що 16 лютого 2014 року в будинку за місцем свого проживання в смт Веселе виявлені трупи в стадії розкладання громадянина 1982 року народження та громадянки 1974 року народження. Потерпілі раніше засудженні, вживали спиртні напої, на життя заробляли випадковими заробітками. Близькі родичі не бачили їх з листопада 2013 року.

 

- Що вдалося встановити працівникам правоохоронних органів у ході проведення слідчих дій?


- На місце пригоди одразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Можемо говорити про те, що злочин було розкрито, як кажуть, «по гарячих слідах». Працівниками райвідділу було встановлено, що потерпіла проживала в смт Веселе разом з громадянином 1969 року народження, раніше засудженим, мешканцем м. Нова Каховка Херсонської області, який звільнився з місць позбавлення волі у вересні 2013 року і в день звільнення познайомився з потерпілою, яка запропонувала жити разом з нею. Останній погодився, оскільки в м. Нова Каховка в нього не було ні сім’ї, ні житла.

 

Вони займалися випадковими заробітками та часто вживали спиртні напої. Іноді компанію їм складали потерпілий громадянин 1982 року народження, мешканець смт Веселе та уродженець м. Мелітополь 1954 року народження, котрий з 2011 року проживає в смт Веселе.

 

В середині листопада 2013 року «четвірка» в будинку потерпілої розпивала спиртні напої. Між ними виникла сварка, у ході якої громадяни 1969 та 1953 років народження нанесли потерпілим тілесні ушкодження в область голови та шиї, від яких наступила смерть. Прокинувшись вранці вони закрили дім накинувши на двері навісний замок.

 

- Чи вдалося знайти підозрюваних у скоєнні цього злочину?

 

- На сьогодні підозрювані в скоєнні даного злочину затримані. Розпочато кримінальне провадження за ст. 115 ч. 2 КК України «Умисне вбивство», за яке Законом України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

 

- Чи не здається Вам дивним такий тривалий час між скоєнням та виявленням злочину?

 

- Рідні потерпілих не розшукували їх тому, що останні заробляли на життя випадковими заробітками, та часто прикладались до чарки. Мабуть саме тому і не наддали великого значення їх відсутності, адже подібне траплялось і раніше. Декілька разів приїздили до будинку потерпілої, однак на дверях був замок. І лише 16 лютого зламали вхідні двері та зайшли до будинку та виявили злочин.

 

 

 

За матеріалами газети «Колос»

Прочитано 864 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии