У школах Веселівського району пройшли "уроки мужності"

Среда, 26 Февраль 2014 08:33
Оцените материал
(0 голосов)

У Веселівському районі вже стало доброю традицією напередодні 23 лютого відвідувати навчальні заклади з метою виховання у молоді почуття патріотизму і любові до рідного краю і своєї Вітчизни.

Серед тих, хто брав участь у святкових шкільних заходах, присвячених Дню захисника Вітчизни, були депутати районної ради.

 

З великою увагою вислухали учні 6-7 класів Веселівської ЗОШ № 2 розповідь Долженка С.В. про його строкову службу у ракетних військах, про справжню чоловічу дружбу та взаємовиручку.

 

Старшокласників Широківської ЗОШ вразили приклади героїзму земляків у роки Великої Вітчизняної війни та ще багато цікавого з історії святкування Дня захисника Вітчизни, про які вони довідалися під час змістовної та корисної зустрічі з депутатом Мігулею І.І.

 

Учасником уроку Мужності в Матвіївській ЗОШ був голова районної ради Масалов В.В. З цікавої бесіди старшокласники дізналися про його службу в авіації, про важливість фізичної підготовки для проходження військової служби, про необхідність виховання особливих якостей — витривалості та сміливості.

 

Були цього дня і особисті спортивні рекорди: учень шостого класу Качур Костянтин за одну хвилину зробив 70 підйомів гирі вагою три кілограми.

 

Не менш цікавим видалось військово-спортивне свято «Нумо, хлопці» Чкаловської ЗОШ, багате на різноманітні конкурси по підтягуванню на перекладині та перетягуванні канату, армрестлінгу, проведенню естафети з протигазом та вікторини «Військові знання». Участь у святковому спортивному дійстві взяв Шепель С.Ф., депутат районної ради, випускник цієї школи.

 

Хлопців 6-11 класів різнопрофільної гімназії не лишила байдужими зустріч з Орлом В.П., депутатом, головою районної організації ветеранів. Василь Павлович — майор запасу, танкіст, який проходив строкову службу в Німеччині. Його розповідь була цікавою та змістовною: про сьогодення і минуле Веселівського району, про земляків — справжніх захисників Вітчизни в буремні роки Великої Вітчизняної війни.

 

До речі, з Перемогою на рідну веселівську землю повернулося більше двох тисяч героїв, яких сьогодні, на жаль, залишилося 19, всім їм за 85 і вони потребують нашої щоденної уваги та допомоги.

 

Хто знає, можливо саме в таких зустрічах загартовується наше «майбутнє», формується поняття гідності, честі, вірності військовому обов’язку, народжується патріотизм та щира любов до Батьківщини.

 

 

За матеріалами газети «Колос»

Прочитано 1140 раз Последнее изменение Среда, 26 Февраль 2014 08:46
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии