У Веселівському районі підписано партнерську угоду з представниками ПРООН

Пятница, 28 Ноябрь 2014 10:22
Оцените материал
(0 голосов)

Наприкінці минулого тижня у малому залі Веселівської райдержадміністрації відбулось відкриття третьої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІI» (далі МРГ), яка розрахована на 2014-2018 роки.

Подія ознаменувалася підписанням тристоронньої партнерської угоди між представниками районної державної адміністрації, районної ради та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй.


Ідея реалізації спільних проектів Європейського Союзу та Програми розвитку ООН полягає у частковому співфінансуванні з боку ЄС і ООН відбудови та благоустрою маленьких населених пунктів із тим, щоб активізувати зусилля місцевих територіальних громад та залучити різні фінансові джерела, починаючи від бюджетів всіх рівнів та закінчуючи міжнародною технічною допомогою. Головне, щоб ініціатива впровадження соціальних програм йшла від самих громад.


Стратегія впровадження ІІІ фази Проекту передбачає встановлення механізму планування та спільного фінансування громадських ініціатив на місцевому рівні. Особлива увага націлена на сприяння децентралізації та впровадженню енергоефективних технологій.


Діяльність Проекту МРГ буде спрямована на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров'я, охорона навколишнього середовища, водопостачання, розвиток малого аграрного бізнесу.


Третя фаза Проекту МРГ буде впроваджена протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 мільйона євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро).



За матеріалами газети «Колос»

Прочитано 1242 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии