Михайлівський селищний голова Олександр Ракша: "Михайлівка стане чистішою"

Пятница, 05 Апрель 2013 10:10
Оцените материал
(0 голосов)

Стаття в газеті «Михайлівські новини» під назвою «Куди приїхав цирк?» від «небайдужого михайлівчанина» стверджує, що «цирк приїхав у смітник». Ставиться також запитання чи бачила селищна рада, яка давала погодження на розміщення в цьому місці цирку, таке «неподобство».

З повною відповідальністю заявляю, що ніякого смітника на запропонованому для розміщення цирку місці не існувало! І не існує! (Додаємо фото, що підтверджує цей факт).

 

Вже декілька років саме на цьому майданчику розташовуються й проводять вистави різноманітні цирки, Луна-парки, зоопарки та інші. Це місце цілком придатне для їх розміщення і з точки зору благоустрою, і з точки зору вимог техніки безпеки. Саме тому в черговий раз заїжджим циркачам і було запропоноване традиційне місце. І керівники селищної ради знали й бачили, що погоджували.

 

Дійсно, поблизу згаданого майданчика стоять напівзруйновані будівлі колишнього МГП, які мають доволі непривабливий естетичний вигляд. Чому ці об’єкти не прибирають і не ліквідовують, пояснювати на сторінках газети досить довго, тому пропоную «небайдужому михайлівчанину» звернутися безпосередньо до селищної ради, де він зможе почути вичерпну та аргументовану відповідь на це запитання.

 

Стосовно того, що вистава цирку не відбулася, то, на мою думку, виною тут не розташовані поблизу напівзруйновані будівлі, а безвідповідальність адміністрації цирку під час підготовки до вистави. А саме – повна відсутність реклами, надто високі ціни на квитки тощо.

 

І головне запитання, яке ставить автор: «Коли Михайлівка стане чистішою?». А Михайлівка стане чистішою тоді, коли ми всі разом наведемо і будемо весь час підтримувати порядок. Наголошую – всі разом! Нехай кожен почне зі свого подвір’я і території поблизу нього, кожен керівник підприємства, організації, власник торгівельної точки наведе і підтримує порядок біля свого об’єкту.

 

Працівники КП «Михайлівський комунгосп» прибирали і прибирають місця загального користування (парки, площі, сквери тощо). З настанням весни селищна рада виконує роботи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ, які, до речі, створили ми, михайлівці. Адже ніхто не привіз нам сміття з іншого населеного пункту. Найближчим часом розпочнемо наведення порядку на кладовищах, а тому до всіх жителів звертаюся з проханням: виносьте і складайте сміття, залишки прибирання і відходи від ремонту пам’ятників у спеціально відведені на кожному кладовищі місця. Не залишайте і не створюйте купи сміття на території кладовищ, адже вивезти їх звідти потім просто неможливо.

 

З питань вивезення побутового сміття з приватного сектора всі бажаючі можуть звертатися до КП «Михайлівський комунгосп». До речі, централізоване вивезення сміття вже налагоджено по деяких вулицях селища й зараз ця робота продовжується.

 

Селищна рада не знімає з себе відповідальності за недостатній контроль за дотриманням «Правил благоустрою», а тому на засіданні виконавчого комітету цьому питанню була приділена значна увага й поставлене завдання складати протоколи про порушення та передавати їх на розгляд адмінкомісії. На жаль, практично самоусунулися від виконання обов’язків і дільничні інспектори на відповідних територіях. У ст. 10 п. 26 «Закону про міліцію» чітко записано: «Міліція, відповідно до своїх завдань, зобов’язана: …контролювати утримання в належній чистоті вулиць, прибудинкових територій і дворів у населених пунктах». Станом на 4 квітня цього року жодного протоколу з цього питання від працівників міліції до селищної ради не надійшло. Крім того, більш активно на своїх виборчих округах у питаннях благоустрою повинні працювати депутати.

 

Тому, користуючись нагодою, закликаю всіх небайдужих навести санітарний порядок, побілити дерева, спалити або вивезти гілки та сміття. І в подальшому не допускати засмічення. І тоді в Михайлівці буде чистіше.



Олександр РАКША,

Михайлівський селищний голова

За матеріалами газети "Михайлівські новини"

Прочитано 2630 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии