На центральному кладовищі Михайлівки встановлюють нову огорожу

Пятница, 19 Апрель 2013 06:47
Оцените материал
(0 голосов)

Украіна готується до Великодня: добрі господарі міркують, що приготувати для сім’ї на свято, наводять лад у домівках і на прибудинкових територіях. Багато хто поспішає на кладовища, до могил рідних. Якщо ви побуваєте в ці дні на центральному цвинтарі Михайлівки, будете приємно вражені: тут з’явилася нова, сучасна й дуже гарна огорожа. Правда, поки що лише з боку центрального входу, але роботи тривають.

Хто та за які кошти виконує установку, запитуємо в Михайлівського селищного голови О.В. Ракші:

 

- У якому стані була огорожа на кладовищі, ви добре знаєте.

 

- Так. І пам’ятаю, навіть порушувала це питання під час вашого звіту перед виборцями.

 

- Справді, огорожа була в жахливому стані: де вже лежала на землі, а де впасти заважали підпори-дрючки. Одним словом, її заміна була нагальною потребою. Це було передбачено Програмою селищної ради «Благоустрій селища та сіл ради на 2013 рік».

 

Рішенням селищної ради з бюджету розвитку були виділенні кошти для виконання робіт по заміні огорожі на центральному кладовищі. Попередньо виготовлена проектно-кошторисна документація, яка пройшла всі необхідні погодження та експертизи.

 

Зараз роботи розпочаті і плануємо їх виконати до поминальних днів. Ті секції, які ще придатні, будуть використані для ремонту огорож на двох інших кладовищах райцентру.

 

- Хто здійснює заміну?

 

- Роботи виконує Токмацьке підприємство «Благуст» та КП «Михайлівський комунгосп». Одразу відповідаю на запитання: «А чому токмацьке підприємство, а не якесь наше – михайлівське?» Та тому, що для виконання робіт за бюджетні кошти ми можемо залучати тільки ті організації, які мають всі відповідні ліцензії, допуски, погодження, сертифікати тощо. Крім того, існує низка інших обмежень із використання бюджетних коштів та порядку їх перерахувань. У районі організації, яка б відповідала всім необхідним вимогам, немає.

 

Крім того, не кожна організація погоджується працювати з бюджетним фінансуванням. Це викликано тим, що платежі надходять вкрай нерегулярно, з великим запізненням. До речі, за всі роботи з ремонту огорожі, які вже виконані, не проплачено жодної копійки. Поки що все виконується в борг.

 

І ще одне. Враховуючи те, що жителі зараз активно наводять порядок на кладовищах, вкотре звертаюся з проханням не залишати сміття на територіях, а виносити його за межі огорожі й складати у спеціально відведених місцях. Відповідні таблички буде розміщено. Це дасть можливість після прибирання вивезти сміття централізовано.

 

- Дякую, Олександре Васильовичу, за розповідь. І спасибі раді та вам особисто за таку добру справу.


Нова огорожа на кладовищі – то не просто гарно. Це свідчення того, що ми стаємо цивілізованішими. Адже у розвинених країнах бур’янів і сміття на таких святих місцях, як кладовища, немає.

 

 


Тетяна СВІТЛИЧНА

За матеріалами газети "Михайлівські новини"

 

Прочитано 3324 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии