«ЗИМУ ПРОВОДЖАЄМО – ВЕСНУ ЗУСТРІЧАЄМО»

Вторник, 24 Февраль 2015 05:41
Оцените материал
(0 голосов)

Під такою назвою у Пришибському ДНЗ «Сонечко» пройшло тематичне заняття до свята Стрітення. За народними віруваннями саме в цей день Зима зустрічається з Весною, якою буде погода на Стрітення, такою має бути і весна. Підготували захід вихованці старшої  групи « Капітошки» разом з вихователем І.В. Чернишовою та музичним керівником К.О. Григорян.

 

Зала прикрашена за сюжетом сценарію (весняні та зимові кольори), у центрі на вишитому рушникові стоїть стрітенська свічка. Її освятили для дітей на службі у місцевому правословному храмі. Настоятель церкви отець Георгій приніс її на свято та розповів дітям про народні звичаї, пов’язані зі святом. Громовиця вважається цілющою, вона є сімейним оберегом, захищає оселю від грому, блискавки, оберігає людей від лиха та хвороб. Тримали її в хаті цілий рік.

- Ось і ми запалимо свічку, нехай вона захистить нас усіх, наш край, нашу рідну землю від біди, - звернулася до присутніх ведуча свята  І.В. Чернишова.

Були на цьому святі Зима (вихователь Т.М. Зверова) та Весна (помічник вихователя Д.О. Захарченко), які постійно сперечалися і мірялися силами.

Звучали народні прикмети, гарні вірші та милозвучні пісні .А дівчатка свистіли у свистульки і закликали Весну:

Скоріш, люба Весно,

                                до нас прибувай,

Щоб знову озвавсь соловейками

                                                           гай,

Щоб знов зеленіли широкі лани,

Від сонечка сил набирались

                                                         вони,

Щоб жовті кульбабки цвіли

                                                  у садах,

А ми, всі дівчатка, були

                                                у вінках.

У давнину, напередодні Стрітення, жінки випікали печиво у вигляді пташок, називали їх жайворонками. Їх давали дітям, щоб вони віднесли їх у садок. Люди вважали, що ці пташки на своїх крилах з далекого краю приносять весну. Такі пташечки були на святі. Смачні жайворонки спекли для дітей у дитячому садку Р.І. Ходус, Ю.М. Микал та К.О. Григорян.

Свято закінчилося гарною дитячою піснею про весну,  про радість та тепло. Цього року ми мріємо, щоб весна прийшла скоріше, принесла мир, спокій та любов.


Л. Добичина,

вихователь-методист.

Прочитано 479 раз Последнее изменение Среда, 25 Февраль 2015 07:16
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии