У дискусії стосовно мовного закону поставлено крапку

Среда, 01 Август 2012 09:09
Оцените материал
(0 голосов)

Нещодавно відбулася 21 чергова сесія районної ради шостого скликання, в якій взяли участь 23 депутати із 26. На порядок денний було винесено17 питань, дев’ять із них (питання щодо врегулювання земельних відносин та програм медично-санітарного спрямування)

були прийняті пакетним голосуванням.

 


Під час сесії депутати затвердили звіт за перше півріччя 2012 року про виконання загального фонду районного бюджету по доходах в сумі 44 286 тис. грн і по видатках у сумі 49 031,1 тис. грн з перевищенням видатків над доходами у сумі 4 745,1 тис. грн, спеціального фонду по доходах у сумі 1 476,9 тис. грн і по видатках у сумі 1 494,9 тис. грн з перевищенням видатків над доходами 18 тис. грн.

 

Заслухавши звіт заступника начальника відділу освіти райдержадміністрації Анатолія Ялтуховського, народні обранці прийняли рішення: реорганізувати Таврійську ЗОШ

І-ІІІ ступенів в Таврійський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Токмацької районної ради.

 

Вони також прийняли рішення про дострокове припинення повноважень депутата Токмацької районної ради Ольги Панфілової, яка відтепер обіймає посаду заступника Токмацького міського голови.

 

Жвава дискусія виникла під час обговорення питання порядку денного сесії «Про звернення до Верховної Ради України з вимогою невідкладного зняття з розгляду проекту Закону України «Про засади державної мовної політики», яке було ініційоване депутатами районної ради Анатолієм Доценком та Олегом Матвієнком. Під час обговорення даного питання згадувані депутати внесли до нього зміни і запропонували звернутися до Президента України з вимогою ветування цього законопроекту. На думку депутата Володимира Мельникова, такий законопроект суперечить Конституції, і якщо він вступить в дію, то, перш за все, постраждає державна мова - українська. Але у підсумку більшістю голосів депутати не підтримали цю пропозицію.

 

Не менш бурхливим було обговорення питання щодо політичної ситуації, що склалася в Україні у зв’язку з вже проголосованим законопроектом «Про основи державної мовної політики», з якого доповідав голова райради Леонід Стольніков. Він підкреслив важливість вільного розвитку і рівноправ’я мов національних меншин, як засобу спілкування населення району, держави вцілому, збереження культурних надбань. Депутат, голова РДА Олександр Ярошенко наголосив на тому, що необхідно підтримувати розвиток таких мов. Під час обговорення даного питання деякі депутати наголошували на тому, що мовний закон ускладнив політичну ситуацію в країні і веде до її розколу. Проте більшість районних обранців не погодилися з цим і ухвалили рішення «Про політичну ситуацію, що склалася в Україні у зв’язку з проголосованим Законом України «Про основи державної мовної політики» з додатком. Тим самим підтвердили, що прийняття цього закону негативно не вплине на статус української мови, який у будь-якому разі залишиться незмінним, і тим більше не стане причиною виникнення політичної напруги в державі.

 

Юлія Сімкіна, за матеріалами газети «Таврія»

 

Прочитано 1906 раз Последнее изменение Среда, 01 Август 2012 09:19
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии