Токмачани продовжують збирати допомогу для нашої армії

Четверг, 14 Август 2014 17:45
Оцените материал
(0 голосов)

Досі залишається складним становище у східних регіонах України, де триває антитерористична операція. Власне, ситуація подібна до чеченських, афганських, ізраїльських подій, коли важко розібратися, де мирний житель, а де озброєний найманець, коли терористи ховаються серед звичайних громадян. Але у будь-якому разі незаконні збройні формування треба знешкоджувати, не пустити розповсюдження зла з проблемного Донбасу на всю Україну. І вся надія пов’язана з нашою армією та добровольцями.

У Токмаку розгортається акція «Допоможемо українській армії». Як повідомлялось раніше, рішенням Токмацького виконкому було створено відповідну робочу групу під керівництвом міського голови Ігоря Котелевського. Почалася робота волонтерських груп зі збору продуктів і предметів побуту та гігієни для захисників Вітчизни. На сьогодні вже організовано п’ять пунктів збору: біля магазинів АТБ, «Арбат», бази «Світ солодощів» на вул. Нансена, на ринках «Центральному» та у мікрорайоні «Ковальський».


Озброївшись плакатами патріотичного змісту, не дивлячись на спекотну погоду, волонтери працюють безкоштовно у вказаних пунктах, приймають крупи, макарони, консерви, олію, сухофрукти, спеції, «Мівіну», чай, каву, цигарки, воду, одяг, білизну, мило та інші засоби гігієни. (Слід зазначити, що не приймають продукти у скляній тарі, а також ті, що швидко псуються).


Як розповідають самі учасники акції, громадяни з цікавістю вислуховують інформацію, а повертаючись з магазину багато хто кладе до корзин продукти для армійців. (Хоча, іноді відзначають і недоброзичливе ставлення).


За перший тиждень з п’яти пунктів на склад КП «Міський ринок» було доправлено понад 2,5 тони різноманітних продуктів. А звідси у п’ятницю активісти разом з міським головою Ігорем Котелевським, іншими офіційними особами відправляли вантаж нашим бійцям. Головна вимога волонтерів (а про це їх прохали всі токмачани) — передати зібрані продукти не посередницьким організаціям, а безпосередньо у військову частину.


«Інакше й бути не може!», — запевнив присутніх, активіст самооборони Володимир Мараховський. На своєму мікроавтобусі він доправив вантаж до військової частини в Бердянському районі. У неділю подібний вантаж пішов до Чонгару на Херсонщині.


Міський голова висловив щиру вдячність всім токмачанам, завдяки яким акція допомоги українській армії успішно триває, і це можна вважати перемогою патріотизму та небайдужості.


За словами начальника міськуправління соціального захисту населення Ігоря Мащенка, вісім громадських організацій надали своїх представників до волонтерських дружин. Найактивнішою була молодь, яка представляє міську організацію «Інститут громадського розвитку «Ортега-І-Гасет» на чолі з Вікторією Стрілець та Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Європейська молодь України» (Катерина Петренко). Неоціненну допомогу надали Владислав Мікша (представник Товариства сприяння обороні України), Оксана Компанієць та Віктор Кавун (Токмацький міський Союз промисловців і підприємців «Потенціал»), Валерія Матвієнко та волонтери Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.


Керівництво міста висловлює велику подяку власникам магазинів та торговельних пунктів, які також активно залучаються до акції: КП «Міський ринок» (О.Г. Шпагін), магазин № 1 (О.А. Вертій), ПП Матвійчук І.Д., база «Світ солодощів» (ПП Холявко Л.В. та Губенко Т.М.).


Акція «Допоможемо українській армії» триває. До участі в ній запрошуються всі небайдужі.

 

 

За матеріалами газети «Наше місто Токмак»

Прочитано 1437 раз Последнее изменение Четверг, 14 Август 2014 22:26
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии