Токмаччина: місія гуманітарної допомоги

Пятница, 29 Август 2014 06:48
Оцените материал
(1 Голосовать)

Голова Токмацької райдержадміністрації Олена Гатайло, в рамках акції «Допоможемо українській армії», направила гуманітарну допомогу військовослужбовцям Збройних Сил України в м. Бердянськ.

В рамках акції «Допоможемо українській армії» очільниця району відвідала Запорізький військовий полігон «Близнюки» та передала допомогу від небайдужих земляків.

 

В світлі останніх подій, коли наша країна веде активну боротьбу з ворогом в зоні АТО, Токмаччина не стоїть осторонь. Вже близько місяця в районі триває акція «Допоможемо українській армії», в ході якої вже неодноразово надавалась гуманітарна допомога військовослужбовцям, зокрема тим, які призвані до мобілізації з Токмацького району та м. Токмак.

 

Делегація у складі голови РДА Олени Гатайло, військового комісара Токмацького об’єднаного міського військового комісаріату, полковника Вадима Вітера, представника місцевої самооборони, члена Токмацького куреня вольного козацтва Володимира Мараховського, рідних військовослужбовців з с. Запоріжжя відвідала Запорізький військовий полігон «Близнюки», де їх зустрічали, вишикувавшись в два ряди, сильні духом 35 земляків, які в недавньому минулому займали різні посади, а нині пліч-о-пліч готові відстоювати незалежність Батьківщини.

 

Голова райдержадміністрації Олена Гатайло виступаючи перед військовослужбовцями, побажала наснаги, якнайшвидшого повернення на рідну землю. Намагаючись якось підбадьорити солдат, вона обіцяла, що діти шкільного віку військовослужбовців із Токмаччини, які призвані по мобілізації та проходять службу, отримають канцелярське приладдя до Дня знань. Військовий комісар Токмацького об’єднаного міського військового комісаріату, полковник Вадим Вітер додав, що робоче місце і середній заробіток за військовослужбовцем, призваним по мобілізації, буде зберігатися один рік. Якщо роботодавці будуть порушувати ці норми, закликав звертатися до військкомату та прокуратури. Розповів, що військовослужбовці, які беруть участь в АТО, будуть мати пільги на отримання земельної ділянки. Очільниця району передала військовослужбовцям-землякам гуманітарну допомогу, а саме бронежилети які пройшли перевірку на міцність та розвантажувальні жилети; шкарпетки, цигарки, засоби гігієни, продукти харчування, питну воду. Особливо порадували наших солдат гарячі пиріжки з варенням, копчена ковбаса та виноград.

 

Переймалися гості й тим, які проблеми виникають у наших земляків під час проходження військової служби. Заступник командира 3 дивізіону по роботі з особистим складом, майор Роман Полончук акцентував увагу на кредитах, які є у військовослужбовців. При цьому полковник Вадим Вітер розповів, що зараз військкоматом надаються відповідні довідки, що надають можливість отримати кредитні канікули.

 

Олена Гатайло цікавилася у військовослужбовців, як тривають тренування, як їх годують та яка допомога ще потрібна. Сержант Віталій Дедюшкін розповів, що кожного дня вони проходять військову підготовку, вчаться надавати першу медичну допомогу. На території військового полігону організована польова кухня, де готують смачно, майже як вдома: кашу, борщ, супи, на сніданок дають тушонку, згущене молоко. Відпочинок військових також за розкладом: відпочивають в наметах, купаються в літньому душі. Напередодні до них завітали з концертом запорізькі діячі мистецтва та підтримали моральний дух солдатів.

 

Зустріч була теплою та хвилюючою, матері та жінки, пишаючись своїми мужніми чоловіками, з надією та сумною посмішкою змахували непрохані сльози…

 

Військовослужбовці дякували гостям за надану гуманітарну допомогу та попрохали сприяти в купівлі полегшеної військової форми, бронежилетів, футболок, шкарпеток. Рідні та близькі військовослужбовців чекають швидкого повернення своїх синів, братів, чоловіків, татусів додому. «Бережіть себе. Ми з вами!!!» — сказала очільниця району на завершення зустрічі.

 

Слова подяки всім небайдужим мешканцям Токмаччини, які, на заклик влади допомогти українській армії одразу відгукнулися. Це працівники підприємств, установ, організацій, фермерські господарства, сільськогосподарські підприємства, приватні підприємці, жителі Токмаччини.

 

Щиро дякуємо вам за проявлене милосердя та розуміння на благо України! Акція «Допоможемо Українській армії» триває! Не будемо байдужими, адже мирне небо над Батьківщиною в наших руках. Єднаймося заради нашого щасливого майбутнього!

Прочитано 956 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии