У Токмацькому районі готуються до чергової мобілізації

Пятница, 23 Январь 2015 07:07
Оцените материал
(0 голосов)

Цими днями в області розпочалися підготовчі заходи, пов’язані з проведенням наступної черги мобілізації людських і транспортних ресурсів для мобілізаційного розгортання військових частин Збройних Сил України. За словами заступника обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковника Михайла Логвінова, військові комісаріати обласного і районного рівнів працюють у штатному режимі, проводять планову роботу щодо уточнення військового обліку військовозобов’язаних, виклику їх для проходження обов’язкового медичного огляду для визначення придатності для проходження військової служби під час призову по мобілізації.

Тож нещодавно, з метою забезпечення своєчасного прибуття військовозобов’язаних на збірні пункти військових комісаріатів у встановлені терміни та налагодження взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, керівниками підприємств, організацій та установ, голова райдержадміністрації Олена Гатайло провела нараду, у якій взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Тищенко, військовий комісар Токмацького об’єднаного міського військового комісаріату Вадим Вітер та керівники сільгосппідприємств району.

У ході заходу розглянули питання щодо виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 05.01.2015 року № 4 «Про підготовку заходів четвертої черги часткової мобілізації на території Токмацького району».

Під час наради голова райдержадміністрації Олена Гатайло інформувала присутніх про вимоги розпорядження голови облдержадміністрації від 30.01.2014 р. № 695 «Про підготовку заходів четвертої черги часткової мобілізації на території області» та розпорядження голови райдержадміністрації від 05.01.2014 р. № 4 «Про підготовку заходів четвертої черги часткової мобілізації на території Токмацького району».

Військовий комісар Вадим Вітер поінформував присутніх про цифрові показники мобілізації (в тому числі четвертої черги) на території району. З сільгоспвиробниками обговорено також питання щодо забезпечення мобілізаційних заходів четвертої черги часткової мобілізації паливно–мастильними матеріалами та автотранспортом. В підсумку наради керівникам суб’єктів господарської діяльності району рекомендовано виконати заходи, затверджені зазначеним розпорядженням та терміново підготувати автотранспорт за частковими нарядами від Токмацького об’єднаного міського військового комісаріату для подачі його до військових частин ЗСУ та інших військових формувань.

Також цими днями голова райдержадміністрації Олена Гатайло зустрілася з Молочанським міським та сільськими головами з метою інформування про вимоги вищезазначеного розпорядження.

У ході наради обговорено питання про створення мобільних оперативних груп з представників військкомату, Молочанської міської та сільських рад, міліції з метою оповіщення військовозобов’язаних для прибуття їх на медичну комісію; про проведення звірки військово-облікових даних військовозобов’язаних запасу з військкоматом; про проведення роз’яснювальної роботи серед непрацюючого населення щодо пільг та переваг в зарплатні в разі призову на військову службу.

Прочитано 790 раз Последнее изменение Понедельник, 02 Февраль 2015 09:13
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии