На сесії Токмацької районної ради

Понедельник, 02 Февраль 2015 09:35
Оцените материал
(0 голосов)

22 січня під головуванням заступника голови Токмацької районної ради Анатолія Журбенка  відбулось засідання 58 позачергової сесії районної ради. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Олена Гатайло, перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Тищенко та 18 депутатів (із загального складу 26).

Перш ніж перейти до розгляду черги денної присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих воїнів-захисників, мешканців буреломного Сходу України та наших земляків-героїв Олександра Шелепаєва та Павла Левчука, які загинули, захищаючи державну цілісність та незалежність. Також заступник голови райради Анатолій Журбенко та голова райдержадміністрації Олена Гатайло привітали народних обранців з Днем Соборності України.

Згідно порядку денного депутати розглянули 9 питань, головне з них – про районний бюджет на 2015 рік. Перед депутатами виступила начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Шевченко щодо структури бюджету, скорочення кількості податків і зборів (13 подібних податків трансформуються у 5), підсумків виконання місцевих бюджетів за 2014 рік та прогнозу доходів районного бюджету на 2015 рік, який розраховано з урахуванням виконання бюджету в 2014 році та змін внесених до Бюджетного та Податкового кодексу України, прогнозна сума доходів якого становить 82431,612  тис. грн. майже одноголосно прийняли рішення (16 «за», 2 – «утрималися»).

У ході сесії депутати розглянули про Програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги у Токмацькому районі на 2015 рік; про надання дозволу на укладання договору безоплатної позички майна спільної власності територіальних громад сіл, м.Молочанська Токмацького району; про надання дозволу на продовження договору безоплатної позички майна спільної власності територіальних громад сіл, м.Молочанська Токмацького району; внесли доповнення до рішення районної ради від 30.12.2014 року №6 «Про план підготовки проектів регуляторних актів Токмацької районної ради у 2015 році»; надали згоду на прийняття окремого індивідуально визначеного майна комунальної власності територіальної громади Коханівської сільської ради до спільної власності територіальних громад сіл, м.Молочанська Токмацького району.

Розглядаючи питання щодо затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок Балківської та Кіровської сільських рад, депутати одноголосно не надали згоди та прийняли відповідне звернення Токмацької районної ради до органів державної влади щодо можливості внесення змін до законодавства, зокрема Земельного кодексу України стосовно передачі повноважень по управлінню землями сільськогосподарського призначення до органів влади на місцях.

Прочитано 1055 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии