До Дня Соборності України

Понедельник, 02 Февраль 2015 09:38
Оцените материал
(0 голосов)

Цими днями у Токмацькому районі відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України.

Так, 22 січня у малому залі засідань райдержадміністрації відбулось засідання «круглого» столу «Соборність України від ідеї до сьогодення», у якому взяли участь депутати районної ради, керівники апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації. Перед присутніми виступили голова Токмацької райдержадміністрації Олена Гатайло та перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Тищенко. У своїх виступах вони підкреслили День Соборності та Свободи України – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Про становлення державного святаприсутнім розповіла провідний бібліограф центральної районної бібліотеки Н. Солодка.

Також учасники круглого столу вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих воїнів-захисників, мешканців буреломного Сходу України та пам’ять жителів області, які загинули в зоні проведення АТО.

З нагоди Дня Соборності присутнім була представлена книжкова виставка.

Того ж дня голова райдержадміністрації Олена Гатайло разом з секретарем Виноградненської сільської ради ради Оленою Гнидою відвідали відвідали військовий меморіал, що поблизу с. Чапаєвка, де поклали квіти та запалили лампадку біля пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО.

Зустрілася Олена Гатайло й з батьками нашого загиблого в АТО героя-земляка Олександра Шелепаєва Оленою та Валерієм Шелепаєвим та відвідали могилу військового. Вони поклали квіти та вшанували хвилиною мовчання загиблого.

У Токмацькому районі проведено ряд заходів нагоди Дня Соборності України, зокрема День інформування, засідання вітальні «Соборна. Вільна. Самостійна», фотовиставка «Україна крізь віки», перегляд історично - документального фільму «Соборна моя Україна». В закладах освіти та культури проведено відповідні тематичні заходи та районний захід літературно-музичний вечір «Моя Земля – Земля моїх батьків».

Прочитано 930 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии