На засіданні Переможненської сільської ради прийняли місцевий бюджет

Четверг, 13 Февраль 2014 07:37
Оцените материал
(0 голосов)

10 лютого керуючий справами Якимівської районної ради, депутат обласної ради С.А. Мазаєв був запрошений на засідання двадцять сьомої сесії шостого скликання Переможненської сільської ради.

У порядку денному значилося 18 питань. Серед них — «Про уточнення місцевого бюджету Переможненської сільської ради», з якого доповідала головний бухгалтер Л.В. Лукашенко.


З питання «Про місцевий бюджет Переможненської сільської ради» доповів депутатському корпусу сільський голова А.В. Воробйов. Анатолій Валентинович докладно доповів про складові бюджету. Зокрема йшлося про основні суми надходжень у місцевий бюджет: плата за землю, місцеві податки і збори, надходження від орендної плати та інше.

 

Депутати жваво і прискіпливо обговорювали статті документу, просили роз'яснення щодо суми дотацій, з'ясовували, чому саме стільки коштів отримує їх територія. Особливо багато питань було до голови сільради стосовно плану роботи сільської ради на 2014 рік. Особливу зацікавленість викликали питання щодо Програми допомоги малозабезпеченим громадянам, Програми щодо фінансування освітлення населених пунктів території сільської ради.

 

Депутати висловили задоволення при обговоренні питання стосовно затвердження місцевої Програми фінансування ремонту автомобільних доріг населених пунктів сільради та затвердження Програми розвитку освіти Переможненської сільської ради на 2014 рік. З кожного питання було прийнято відповідні рішення.

 

Голосували депутати одностайно, адже усі ці питання заздалегідь обговорювались комісійно, узгоджувались і, врешті-решт, підготовка бюджету, його прийняття, затвердження Програм розвитку території, програма дій — це основні питання, які хвилюють і цікавлять кожного сільського жителя.

 

З деяких питань, зокрема «Про передачу в оренду автомобіля, що належить до комунальної власності Переможненської сільської ради Якимівському районному центру первинної медико-санітарної допомоги», перед тим, як прийняти рішення, депутати активно дискутували стосовно реформи у галузі охорони здоров'я, говорили про плюси та мінуси цих нововведень на селі і просили депутата обласної ради С.А.Мазаєва влаштувати зустріч на території сільської ради із головним лікарем районного центру первинної медико-санітарної допомоги В.П.Борисенко, щоб більш конкретно познайомитися із новими службами та роз'яснити ситуацію всьому населенню сіл.

 

Йшлося також про затвердження порядку здійснення роздрібної торгівлі та інші нагальні питання. Особливо активними у обговоренні були депутат сільської ради, директор ПП «Діана» А.Т.Баранов, і директор школи, депутат районної ради З.І.Селіванова.

 

Не обійшлося без обговорення ситуації щодо розчищення доріг у негоду, про особисту участь майже кожного із мешканців у вирішенні спільних проблем, що були спричинені стихійним лихом, про те, як виходили із ситуації з хлібом і продуктами харчування, а як результат — усе обійшлося добре, адже були готові до негоди.

 

З усіх питань, що були заявлені у порядку денному, було прийнято відповідні рішення. «Та найголовнішим було прийняття бюджету», — відзначив керуючий справами райради, депутат обласної ради С.А. Мазаєв і обіцяв допомогти у вирішенні питань, з якими до нього звернулися місцеві депутати.

 

 


Л.БОБРОВА

Фото автора

За матеріалами газети «Слово трудівника»

 

Прочитано 1069 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии