Якимівчанин – серед переможців конкурсу «Патріотизм у долі Запоріжжя»

Среда, 26 Ноябрь 2014 07:21
Оцените материал
(0 голосов)

На виконання рішення Запорізької обласної ради «Про обласну програму патріотичного виховання молоді на 2012-2016 роки», згідно наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької облдержадміністрації від 22.01.2013 № 045, з метою збереження історичної пам’яті та підвищення національної свідомості молоді, комунальним закладом «Обласний центр патріотичного виховання молоді» проводився обласний літературно-дослідницький конкурс «Патріотизм у долі Запоріжжя».

Інтелектуальне змагання проходило у два етапи. Перший (вересень-жовтень) включав проведення дослідження, оформлення робіт та їх перегляд членами журі. Другий – презентацію та захист.


Учні мали можливість взяти участь у п’яти номінаціях: «Патріотизм козацької доби»; «Патріотизм часів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 pp.»; «Патріотизм мирних років періоду після Великої Перемоги 1945 р.»; «Патріотизм періоду незалежності України»; «2014 рік – час дій».


Майже 150 конкурсантів у двох вікових категоріях (І група – молодь віком від 14 до 18 років, ІІ група – від 19 до 35 років) з усієї Запорізької області надіслали свої творчі доробки, з них – тільки 50 робіт були відібрані у фінал.


21 листопада на базі Запорізького обласного краєзнавчого музею відбувся заключний етап обласного літературно-дослідницького конкурсу «Патріотизм у долі Запоріжжя», де кожен з учасників представив свою роботу на розсуд поважних членів журі.


У номінації «Патріотизм мирних років періоду після Великої Перемоги 1945 р.» брав участь Гарбузов Кирило, учень 10-Б класу навчально-виховного комплексу «Якимівська гімназія» (науковий керівник – вчитель історії Тимків Олексій Миколайович). Він презентував своє історичне дослідження на тему: «М.А. Горлач та його внесок у розбудову Якимівщини». Зокрема, наукова робота розкриває діяльність Михайла Андрійовича як голови колгоспу «Прапор Леніна», який багато зробив для соціально-економічного розвитку району, особливо спорту. Він ініціював створення першої футбольної команди в Якимівці та побудував для неї стадіон «Колос» – найкращу на той час сільську футбольну арену в Україні разом із готелем та їдальнею для спортсменів.


За підсумками конкурсу Гарбузов Кирило зайняв II місце, був нагороджений грамотою та кубком переможця. Участь у конкурсі дозволила юному досліднику доторкнутися до важливих сторінок історії рідного краю та ознайомитися з видатними особистостями Запоріжжя та Якимівщини.

Впевнені, що це сприятиме збереженню історичної пам’яті різних епох, шанобливому ставленню до героїв війни та праці, вихованню справжніх патріотів рідної землі!



І.ПІСКУНОВА,

За матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 442 раз Последнее изменение Среда, 26 Ноябрь 2014 07:41
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии