Михайлівські правоохоронці на захисті спокою громадян

Вторник, 18 Декабрь 2012 09:41
Оцените материал
(0 голосов)

Пройшов рік від дня призначення підполковника міліції Андрія Довбні начальником Михайлівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області. За цей час, завдяки вмілому управлінню молодого керівника, на кінець року вдалося досягнути позитивних результатів у оперативно-службовій діяльності.

 


Ми попросили Андрія Анатолійовича розповісти про стан справ у підрозділі, який він очолює:

 

- Керівництвом та особовим складом Михайлівського РВ у 2012 році вжито низку організаційних та практичних заходів, спрямованих на посилення боротьби зі злочинністю, встановлення громадської безпеки, законності в районі, безумовне виконання завдань, визначених президентом та урядом України.

 

Протягом десяти місяців поточного року на території району зареєстровано на 7,9% більше злочинів, ніж за аналогічний період минулого року (по області на 4,5% більше), тобто у 2012 році їх було 329 проти 305 у 2011. Встановлено в 2012 році місцезнаходження 271 особи (проти 228 торік). Закінчено розслідування зареєстрованих у 2012 році 267 справ (проти 226 у 2011 р., що на 18,1% більше, цей показник по області – 4,8%).

 

Кількість зареєстрованих тяжких та особливо тяжких злочинів збільшилася на 40,5% (у 2012 році – 163 проти 116 – у 2011). Встановлено осіб, які скоїли злочини у 2012 році – 127 проти 84 торік, що на 51,2% більше (по області цей показник – 7,2%). Закінчено розслідування (з числа зареєстрованих у 2012 році) 127 справ проти 83 торік.

 

Завдяки вжитим профілактичним заходам зменшилась кількість:

 

- тяжких тілесних ушкоджень, яких у 2012 році зареєстровано 3, а за аналогічний період 2011 року - 5, що на 40% менше;

 

- злочинів, вчинених у громадських місцях (у 2012 році – 7, за аналогічний період 2011 року – 12, що на 41,7% менше);

 

- злочинів, скоєних на вулицях (у 2012 році – 3, а за аналогічний період 2011 року – 6, що на 50% менше).

 

У фойє райвідділу розташована чергова частина штабу - візитна картка всього районного відділу. Керує черговою частиною начальник штабу, старший лейтенант міліції П. Сємікін.

 

Міліцією громадської безпеки, яку очолює майор міліції В. Соколов, протягом року проводились заходи, спрямовані на профілактику правопорушень та розкриття злочинів.

 

Основне навантаження в попередженні кримінальних правопорушень лягає на дільничних інспекторів міліції. Цю службу очолює капітан міліції О. Мороз. Внесок дільничного міліціонера в розкриття того чи іншого злочину надзвичайно важливий, адже саме він, як ніхто інший, добре знає людей. Якщо порівнювати ставлення громадян до міських і сільських дільничних, то у других авторитет більший, бо вони ближчі до людей. Їх добре знають, їм довіряють.

 

Охорону та конвоювання спецконтингенту покладено на начальника ізолятору тимчасового тримання затриманих і взятих під варту осіб - капітана міліції І. Мартиненка.

 

Кримінальну міліцію очолює капітан міліції А. Кологривий, якому підпорядковуються:

 

- сектор карного розшуку, яким керує майор міліції Ю. Заболотній;

 

- група кримінальної міліції у справах дітей під керівництвом капітана міліції Н. Шишкової;

 

- сектор державної служби боротьби з економічною злочинністю, яким керує капітан міліції К. Бабанін.

 

Слідче відділення очолює перший заступник начальника районного відділу, майор міліції Д. Недощак, який має значний досвід у розслідуванні будь-яких категорій кримінальних справ. У всіх слідчих - вища юридична освіта, вони вже працюють за новим кримінально-процесуальним кодексом України.

 

Ці служби займаються розкриттям тяжких та особливо тяжких злочинів.

 

Сектор кадрового забезпечення, який добирає кандидатів на службу в органах внутрішніх справ, на навчання до вищих навчальних закладів МВС України, а також слідкує, щоб не було порушень службової дисципліни та законності серед особового складу райвідділу, очолює підполковник міліції О. Трусов.

 

Слід зазначити, що вже другий місяць райвідділ працює в умовах, коли вступив у дію новий Кримінально-процесуальний кодекс України. Він значною мірою відрізняється від попереднього, тож роботи нам додалося, відповідальності – теж. Не берусь судити про ефективність нового законодавства. По-перше, не той випадок, а, по-друге, висновки робити ще надто рано. Поживемо – побачимо.

 

Користуючись нагодою, хочу привітати колишніх і теперішніх працівників райвідділу міліції з 21-ою річницею утворення української міліції. А також побажати всім міцного здоров’я, наснаги та нових звершень у роботі на благо народу України, особистого щастя та добробуту.

 

Записала Тетяна Попова,

за матеріалами газети «Михайлівські новини»

 

Прочитано 1085 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии