На Михайлівщині проведено семінар-нараду з представниками Антимонопольного комітету України

Вторник, 01 Октябрь 2013 07:47
Оцените материал
(0 голосов)

24 вересня в малому залі Михайлівської районної ради відбувся семінар-нарада при голові Михайлівської районної державної адміністрації. Семінар проводився Запорізьким територіальним відділенням Антимонопольного комітету України на тему: «Актуальні питання розвитку конкуренції в Запорізькій області». У семінарі брали участь голови сільських та селищних рад, керівники комунальних підприємств, приватні підприємці.

Відкрив семінар-нараду голова районної державної адміністрації С.В. Передерій. Він запропонував присутнім взяти активну участь у роботі семінару.

 

Зі вступним словом виступила заступник голови Запорізького територіального відділення Антимонопольного комітету України Н.Л. Бальора. Вона розповіла про пріоритетні напрямки діяльності Запорізького відділення, а саме: про забезпечення контролю за дотриманням вимог законодавства, про захист економічної конкуренції, захист прав та інтересів підприємців і споживачів від його порушень на ринках реалізації лікарських засобів, послуг з підключення об’єктів містобудування, збирання, вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів, супутніх послуг при наданні адміністративних послуг, ритуальних послуг, оренди земель сільськогосподарського призначення, житлово-комунальних послуг, продуктів харчування, паливних ресурсів та медичних послуг; виявлення та припинення порушень законодавства у сфері захисту від недобросовісної конкуренції, насамперед у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, відпрацювання чесних правил у підприємницькій діяльності; виявлення та припинення антиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання під час проведення конкурсних процедур закупівель; виявлення та припинення антиконкурентних дій органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю.

 

Далі були висвітлені питання про взаємодію приватних підприємств з місцевими органами влади та про порядок надання пільг місцевими товаровиробниками на здійснення підприємницької діяльності. З цих питань слухали О.Д. Базика — начальника другого відділу досліджень та розслідувань Запорізького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

 

Про тарифну політику у сфері надання житлово-комунальних послуг розповідала Н.Л. Бальора.

 

Із заключним словом виступив С.В. Передерій. Він подякував представникам Запорізького територіального відділення Антимонопольного комітету України за змістовні доповіді та відповіді на запитання учасників семінару.

 

О. ХОЛОД

За матеріалами газети "Михайлівські новини"

Прочитано 1245 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии