ВІРЮ В ЛІКАРЯ КОЗИРЄВУ

Пятница, 29 Май 2015 04:45
Оцените материал
(3 голосов)

Мій сімейний лікар – Людмила Василівна Білик. Саме вона лікує мене, до неї звертаюся, коли хвороба стає особливо агресивною. Але зараз хочу написати про іншого медика – молодого спеціаліста Юлію Олегівну Козирєву.

Познайомилася з нею випадково – саме вона приїхала до мене на останній виклик. Молодий спеціаліст сподобалась одразу: проста і щира у спілкуванні, вона уважно вислухала мене, поставила уточнюючі запитання, дала розумні поради. У моєму віці хвороб багато, я й розповіла лікарю, що турбує. Згадала і про ноги, які дуже болять у колінах і це призводить до того, що погано пересуваюся. Лікар тут же зв’язалася мобілкою з вузьким спеціалістом, лікарем-травматологом Василем Васильовичем Касіло. Він порадив медпрепарат, який має полегшити мій стан. І справді, я придбала ці ліки і біль у колінах зменшився.

Похвально, що Юлія Олегівна не соромиться запитувати порад більш досвідчених колег. Бо хто багато читає, радиться, консультується зі старшими, той швидше набуває досвіду, краще працює, більше допомагає хворим.

Я часто спілкуюся зі своїм колишнім учнем вечірньої школи Віталієм Кравченком. У нього вдома за викликом теж побувала Ю.О. Козирєва. І наші думки співпали.

Хочу зазначити, що Ю.О. Козирєва – михайлівчанка. У 2008 році вона закінчила третю загальноосвітню школу. І не як-не будь закінчила, а з золотою медаллю! Всі роки навчання Юля була відмінницею. Серйозна, відповідальна, вона була авторитетом серед однолітків.

Класний керівник Н.Ю. Режко так говорить про свою ученицю:

- Юля – дуже добросовісна, наполеглива, розумна від природи, до-питлива, одним словом, відмінниця.

Що її шкільні знання міцні і серйозні, довело зовнішнє незалежне оцінювання – то був перший рік, коли в Україні було його запроваджено. Бали, які набрала випускниця Козирєва, давали їй змогу стати студенткою не одного престижного вишу. Але обрала вона Запорізький медуніверситет. І там наша землячка була серед кращих студентів. У її свіженькому дипломі записано фах: лікар загальної практики - сімейної  медицини. Це передбачає, що власник такого диплому володіє достатніми знаннями і навичками терапевтичного профілю, включаючи також гінекологію, неврологію, хірургію, інфекційні хвороби, педіатрію. Тобто, спеціаліст широкого профілю.

При цьому молодий лікар  Ю.О. Козирєва свідома того, що сімдесят відсотків роботи сімейника має складати профілактика. Бо ж давно відомо: будь-яку хворобу легше, дешевше і правильніше попередити, ніж потім її лікувати.

Після закінчення навчання в університеті Ю.О. Козирєва ще два роки має на проходження інтернатури. У Михайлівці в неї практична частина. Має вона куратора, тобто наставника. Це Володимир Ігорович Клєткін – досвідчений спеціаліст. Юлія щиро вдячна йому за поради, практичну допомогу. Як і завідуючій відділенням сімейних лікарів Т.І. Кравченко.

Я не впевнена, що після інтернатури Ю.О. Козирєва працюватиме у Михайлівській лікарні. Такі грамотні спеціалісти скрізь затребувані. Але навіть те, що інтернатуру вона проходить саме в рідному селищі, добре. Скільком людям зможе за цей час допомогти! А на майбутнє молодий спеціаліст запевняє, що земляків лікуватиме, де б не працювала.

Юлія Олегівна говорила мені:

- Хочу, щоб мої земляки менше хворіли, щоб їхнє життя було спокійним, мирним, більш радісним і краще забезпеченим матеріально. Щоб дешевшими були ліки і продукти харчування. А я старатимусь докладати всіх зусиль у лікарській роботі і виправдати довіру пацієнтів.

У народі кажуть, що не місце красить людину, а людина місце. Чомусь я впевнена, що лікар Юлія Козирєва ніколи і нічим не заплямує свій білий халат, допоможе тисячам людей. Адже попереду у неї ще багато років роботи, до якої вона з перших днів ставиться дуже відповідально. Успіхів вам на цьому шляху, молодий лікарю Козирєва! 

Галина МОЙСЕЄНКО, пенсіонерка.

Прочитано 756 раз Последнее изменение Пятница, 29 Май 2015 05:59
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии