Жителі Якимівського району взяли участь у виборах депутатів до Верховної Ради України

Среда, 31 Октябрь 2012 11:00
Оцените материал
(1 Голосовать)

28 жовтня, в день виборів до Верховної Ради, на всіх дільницях Якимівки, де побували кореспонденти газети «Слово трудівника», виборчий процес відбувався в спокійній, штатній обстановці.

Вчасно відкрилися всі дільниці, не було тісняви, поспіху, члени комісій за лічені секунди, перевіривши паспортні дані, знаходили прізвища виборців у реєстраційних списках, видавали бюлетені.


Кожний, хто ще не визначився із кандидатурою, мав можливість отримати інформацію, яку розміщено на стендах дільниць. Нештатних ситуацій зафіксовано не було.


Активно підходили люди різного віку: і студенти, і пенсіонери. Всі, хто вважає своїм громадянським обов'язком скористатися законним правом і взяти участь у вирішенні подальшої долі своєї держави, подальшої долі своєї Якимівки.


Перший раз прийшла голосувати Маргарита Іванова, студентка Мелітопольського медичного коледжу, відмінниця. Дівчина сказала, що їй дуже хочеться бачити Якимівку процвітаючою, і тому вона віддала свій голос за стабільність і добробут. Маргарита хоче продовжити навчання в медичному інституті, і коли повернеться до свого селища вже лікарем, сподівається, що матиме і роботу і буде забезпечена житлом.



Марко Головін, студент Мелітопольського медичного коледжу, теж брав участь у виборчій кампанії вперше і дуже хвилювався з цього приводу. Хлопець віддав свій голос за велінням серця і вважає, що все у нашій державі буде гаразд.



Ганна Борисівна Райнова, пенсіонерка, у короткій бесіді сказала, що вона людина, яка оптимістично дивиться в майбутнє, вважає, що обраний курс держави правильний, і сподівається, що обраний парламент і надалі продовжуватиме працювати на благо нашого народу, а депутати-мажоритарники - на благо територій.



На виборчих ділянках обстановка була майже однакова: настрій робочий, виборці сходилися, як завжди, поступово. Ніде не було тісняви, всі виконували свої обов'язки і використовували своє право - чи то право волевиявлення, чи то членів виборчих комісій, чи то акредитованих спостерігачів.


Працювали у районі і екзітполи. Дівчата говорили, що мало хто категорично відмовлявся заповнити анкету, більшість погоджувалася.


Кривобокова Людмила Олександрівна із Ганнівки розповіла, що прийшла на виборчу дільницю із онукою Маринкою, бо маленькій хотілося вкинути у скриню бабусиного бюлетеня. Та члени комісії пояснили, що законом це заборонено, тож Маринка просто дізналась, що ж таке вибори.

- Голосувала за позитивні зміни у нашому районі, і особливо за турботу про дітей, про наші школи, - відповіла Людмила Олександрівна.



Двоє студентів педагогічного вузу м. Мелітополя, жителі Петрівки Сашко і Дмитро, ніяковіючи розказали, що голосували вперше. Обдумували свої рішення детально і довго. Хвилювалися, тож і на виборчу дільницю прийшли разом.



У селі Новоданилівка, як і по всій країні, рівно о 8 годині ранку відчинилися двері всіх виборчих дільниць. Взяти участь у виборах народних депутатів України міг кожен громадянин нашої країни, який досяг повнолітнього віку.


Наталя Головіна, студентка:


- Це мої перші вибори. Розуміючи, що від мого голосу залежить майбутнє країни, я вирішила, що просто зобов'язана проголосувати. Кидаючи бюлетень в урну, я відчувала гордість за себе, за те, що беру участь у виборах і таким чином можу вплинути на історію країни. Нині голос кожного з українців відіграє неабияку роль у становленні і розвитку нашої держави, і тому як справжні патріоти ми повинні були зробити свій вибір і підтримати достойних.




Андрій Шац:


- Приймати самостійні рішення нас змалечку привчали батьки, і от настав час, коли від мого рішення залежить не тільки моє майбутнє, а і майбутнє всієї країни. З особливим настроєм я прийшов сьогодні на дільницю і проголосував. На мою думку, маючи право вибору, треба ним скористатися - віддати голос за достойних.  



Олександр Кудряшов:


- З самого ранку я збирався на вибори, думав, як це, вперше голосувати. Трохи нервував, аби правильно поставити позначку у бюлетені і не зіпсувати його. Все пройшло гладко, мені навіть сподобалось відчувати себе важливим для своєї країни. Ці вибори є для мене першими, і мені цікаво як в інших областях голосують, тож я вирішив скористатися можливістю спостерігати за процесом голосування в режимі онлайн.





К.Єрмолова, Т.Белименко

За матеріалами газети «Слово трудівника»

Прочитано 10113 раз Последнее изменение Среда, 31 Октябрь 2012 11:26
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии