Токмачани взяли участь у виборах

Четверг, 01 Ноябрь 2012 14:49
Оцените материал
(3 голосов)

Згідно з вимогою законодавства рівно о восьмій годині ранку відкрилися всі 27 виборчих дільниць Токмака.

Коли члени комісії відчинили двері на виборчій дільниці у шаховому клубі, що знаходиться у центрі міста, першими її виборцями стала родина Мотори.

- Ми не стали сидіти вдома та чекати іншого моменту. А чого тягнути, якщо онуки мають приїхати – готуватися треба їх зустріти! - говорить Любов Панасівна Мотора. - Тому я з чоловіком Анатолієм та сином Андрієм прийшли голосувати з самого ранку.

 

Так само зранку прийшов проголосувати і Токмацький міський голова Ігор Котелевський разом з дружиною Оксаною.

 

- Я вважаю, що вибори – це важливий та урочистий момент і для токмачан, і для всіх українців. Адже визначається курс розвитку країни на наступні п’ять років. Тому, незважаючи на різні політичні погляди, люди не повинні бути байдужими до виборів, - сказав мер у бліц-інтерв’ю репортерам.

Вибори тут проходили спокійно, тим більше, що ні ажіотажу, ні тим більше тисняви не було.

 

На дільниці, що у школі № 2 вже з восьмої ранку було людно, у черзі вишикувалися з півтора десятка людей, що чекали черги на голосування.

Тут же перебували іноземні спостерігачі з Канади Марія Борджес та Людмила Лавринюк, яка вільно говорить українською. Вони поспілкувалися з головою дільничної виборчої комісії Яною Гарькавою, ознайомилися з процесом голосування, поговорили зі спостерігачами від різних партій.

Іноземним спостерігачам не дозволено давати інтерв’ю, але журналістам газети «Наше місто Токмак» вдалося коротко поспілкуватися з ними. Зокрема на питання про хід голосування вони відповіли, що, на їх погляд, цей процес у Токмаку проходить спокійно, без порушень законодавства.


 

На виборчій дільниці, що розташувалась на території ЗОШ №5, процес голосування за кандидатів в народні депутати теж проходив спокійно та без неприємних сюрпризів. Явка виборців була близькою до середньої по країні.

Голова дільничної виборчої комісії Наталія Петрачкова повідомила, що до обіду переважно голосували представники старшого покоління, а вже після обіду – особи середнього віку. Щодо голосування молоді, то тут чіткої тенденції не прослідковувалось. Особливістю цієї виборчої дільниці стало те, що всі члени комісії вітали оплесками кожного, хто прийшов проголосувати вперше у своєму житті.

 

В понеділок 29 жовтня біля токмацького Центру дитячої та юнацької творчості, на території якого розташувалась окружна виборча комісія, було доволі «спекотно». Адже тут з третьої ночі приймали протоколи та документи з дільничних виборчих комісій.

 

Голова окружвиборчкому Володимир Костенко зауважив, що певні труднощі у їхній роботі викликає місцями невисока якість заповнення відповідних протоколів представниками ДВК, яким неодноразово розповідали, навчали, видавали відповідну літературу та брошури щодо правильного оформлення офіційних документів.

 

Взагалі виборчий округ № 81 є одним з найбільших в Україні і налічує 232 дільниці. Тож 18 членів комісії та інші працівники (бухгалтер, водій, комп’ютерні спеціалісти і т.д.) трудилися у поті чола.


 

За даними, отриманими нами з виборчих дільниць Токмака, попередні результати волевиявлення громадян виглядають наступним чином. З 29-ти тисяч виборців, на дільниці віддати свій голос прийшли близько 19-ти тисяч людей. Отже, явка виборців міста була вищою від середньої по області і склала 54,4 відсотка.

 

У виборах до Верховної Ради за партійними списками по Токмаку найбільше голосів набрала Партія регіонів – майже 49 відсотків. Комуністична партія отримала майже 19 відсотків голосів виборців, об’єднана опозиція ВО «Батьківщина» – 13,5, партія «УДАР» – 9.

 

У виборах по мажоритарному округу №81 по Токмаку за Артема Пшонку проголосували майже 10 тисяч виборців, тобто 63,4 відсотка. Валерію Матвієнко підтримали близько 17 відсотків, Анатолія Морозова – 11,5 відсотків виборців.



Також участь у виборах взяли мешканці Веселівського, Якимівського та Приазовського районів.

 

За матеріалами газети «Наше місто Токмак»

Прочитано 10325 раз Последнее изменение Четверг, 01 Ноябрь 2012 15:04
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии