У Токмаку відбулась презентація книги про історію рідного краю

Четверг, 29 Май 2014 10:33
Оцените материал
(0 голосов)

Під час засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту Токмацької райдержадміністрації було презентовано книгу історика-краєзнавця Любові Таран «Відлуння давнини глибокої», в якій розповідається про події і явища, учасниками яких були як історичні постаті так і наші земляки, про утвердження православної віри у нашій країні та Токмацькому краї. Книга адресована широкому колу читачів, які цікавляться історією свого краю. Головна думка збірки – в єдності та неподільності сила України.

Бібліографічний огляд книги представила провідний бібліограф Центральної районної бібліотеки Н. Солодка, про задум та історію створення книги розповідали автор книги Любов Таран та спонсор видання настоятель протоієрей церкви релігійної громади УПЦ при Храмі Успіння Пресвятої Богородиці А. Бусел. Схвальні відгуки висловив начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Микола Шепель, який зауважив, що книга стане незамінним помічником для вивчення історії рідного краю учням середнього шкільного віку.


Увазі учасників заходу було також представлено книжкову виставку «Християнство: тенденції еволюції» Центральної районної бібліотеки.


Під час розгляду питань порядку денного освітяни обговорили питання щодо організації оздоровлення дітей влітку 2014 року, закінчення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання, підготовки до нового навального року, не менш актуальне питання організації харчування дітей в загальноосвітніх закладах, інші нагальні питання щодо організації роботи освітніх закладів району. Напрацюваннями та досвідом поділилися директори Виноградненської та Остриківської шкіл.


Під час колегії заступник голови РДА Єлизавета. Савон повідомила про проведення широкого громадського обговорення проекту Конституції України, що має демократичний, по-справжньому всенародний характер. Всі пропозиції та зауваження громадян у той чи інший спосіб буде враховано у проекті нового Основного Закону. Вона озвучила основні тези конституційних змін, охарактеризувала позитивний вплив кожної із них на соціально-економічний та суспільно-політичний розвиток регіону та запропонувала директорам шкіл провести у своїх колективах обговорення проекту Конституції та надати пропозиції для подальшого узагальнення.


 

Ліна Задорожня

Прочитано 1032 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии