«Малий та середній бізнес забезпечують більше 52% надходжень до бюджетів всіх рівнів»

Вторник, 06 Сентябрь 2016 11:32
Оцените материал
(1 Голосовать)

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля пройшло урочисте засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

З нагоди Дня підприємця очільник регіону вручив представникам бізнесу цінні подарунки, а також грамоти за вагомий особистий внесок у розвиток підприємництва та економіки Запорізької області.

Також Костянтин Бриль привітав учасників ради з їх професійним святом та подякував підприємцям за неоціненний внесок у зміцнення економіки області.

- Одним з найважливіших секторів економіки області є малий і середній бізнес, які, безумовно, необхідно підтримувати і розвивати. Сьогодні в сфері підприємництва області працює більше 14 тисяч малих і середніх підприємств, понад 2 тисячі фермерських господарств та більше 82 тисяч приватних підприємців. При цьому малий та середній бізнес забезпечують більше 52% надходжень до бюджетів всіх рівнів. А також 2/3 робочих місць серед підприємств регіону. Хочу подякувати нашому бізнесу за той вклад, який його представники вносять у розвиток регіону. Вони беруть активну участь в реалізації соціально-економічних програм, освоюють випуск нових товарів та будують об'єкти соціальної сфери. Окремо дякую підприємцям за підтримку Фонду оборони області, що тільки в першому півріччі допоміг нашій армії на суму близько 9 мільйонів гривень. Спільна біда об’єднала запоріжців, і таке єднання стало гарним прикладом для багатьох, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Крім того очільник регіону повідомив про інвестиційні плани, які торкнуться представників малого і середнього бізнесу, а саме співпрацю з компанією «Нібулон» та розвиток запорізького аеропорту. Також влада регіону активно працює над зменшенням бюрократичної складової і має реальні приклади діалогу з фіскальною службою та іншими контролюючими органами.

У відповідь представники обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва подякували за привітання і звернули увагу влади на деякі проблемні питання. Серед них: орендна плата та робота Держпродспоживслужби.

За даними Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, в цьому році активно тривала робота над розробкою Концепції розвитку малого та середнього бізнесу до 2022 року, в основу якої лягли положеннях Європейського Акта про малий бізнес. До цієї роботи також підключилися експерти міжнародного проекту «Партнерство для розвитку міст».

Протягом першого півріччя 2016 року були прийняті і вступили в силу нормативно-правові акти, які відносяться як до малого і середнього підприємництва в цілому, так і до окремих ключових секторів економіки, в яких працюють представники бізнесу.

Перш за все, важливими є нововведення в сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Це стосується надання функцій в сфері державної реєстрації нотаріусам, використання принципу екстериторіальності, а також спрощення процедур взяття на облік та зняття з обліку платників податків та єдиного соціального внеску.

Так само зміни торкнулися і земельного законодавства. Зокрема, скорочені випадки, коли земельні ділянки передаються фізичним і юридичним особам без проведення земельних торгів. Основною метою цих змін є зменшення корупції при розпорядженні державною та комунальною власністю, прозорість процедур передачі земельних ділянок в оренду або приватну власність. Також удосконалено процедури проведення земельних аукціонів, які включають можливість підготовки лотів за рахунок виконавців аукціону.

Також були скасовані або обмежені дії 22 дозвільних процедур у сфері рослинництва, агрохімікатів, тваринництва, рибництва, що в значній мірі вплине на скорочення корупційних чинників при видачі дозвільних документів.

http://www.zoda.gov.ua/

Прочитано 6248 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии