Погода в Запорожье на неделю


Святкування Масляної у Михайлівці: "Весна іде! Весні дорогу!"

Вторник, 19 Март 2013 11:04
Оцените материал
(3 голосов)

На Святковій площі, що в Михайлівці, 16 березня відбулося народне гуляння. Було організовано концертно-розважальне святкування «Масляна». Програма виявилася досить насиченою: багато музики, пісень, народних ігор і забав, творчості та веселих конкурсів.

Тут розташувалися десять наметів, у яких представники сільських та селищних рад району змагалися у мистецтві приготування млинців та вареників. Крім того, на святі були організовані спортивні змагання: всі бажаючі могли взяти участь у конкурсах із перетягування каната, піднімання гирь та інших. Розважали михайлівчан і гостей селища місцеві фольклорні колективи.

 

Цього дня до Михайлівки завітали й гості: помічники народного депутата України А.В. Пшонки Олександр Вербицький та Людмила Любим. Крім них, із Масляною усіх вітали голова райдержадміністрації С.В. Передерій, голова районної ради М.І. Фатєєв, селищний голова райцентру О.В. Ракша.

 

Першим скуштував млинець Олександр Ракша і закликав усіх також спробувати таку смакоту. Він побажав усім присутнім приємно провести час.

 

«Дорогі земляки, шановні гості Михайлівки, всі, хто сьогодні, за такої прекрасної погоди, тут – на головній площі! Хочу привітати вас із закінченням Масляної, побажати гарного настрою, бадьорого духу, а тим, хто вирішив тримати Великий піст, – сили духовної і фізичної. Наша громада, люди, які живуть у нашому регіоні – найміцніші духом, найсміливіші та найталановитіші. Зі святом!», – з такими словами голова адміністрації району С.В. Передерій звернувся до гостей.

 

Передали поздоровлення від народного депутата України А.В. Пшонки і його помічники. Треба додати, що слова Артема Пшонки з ділом не розходяться. Підтвердженням тому стало, зокрема, вручення у святковій обстановці Ользі Миколаївні Смірновій, багатодітній матері, холодильника, обіцяного А.В. Пшонкою.

 

В ході святкування гості відвідали всі намети, представлені сільськими й селищними радами Михайлівщини. Серед них найкраще підготовленою визнали Плодородненську.

 

Гості їли гарячі млинці, брали участь у вікторинах, а найспритніші – навіть лазили на височенного стовпа, аби довести свою майстерність і здобути цінний подарунок (один із яких, до речі, надав А.В. Пшонка).

 

Завершилося свято Масляної спаленням опудала Зими.

 

Крім хорошої організації, цікавих заходів та смачних млинців, треба відзначити настрій, який тут панував. Доброзичливе ставлення людей один до одного, жодної агресії чи негативу. Всі були дуже задоволені, привітні.




За матеріалами газети "Михайлівські новини"



NB: Більше фото дивіться у нашій фотогалереї

 

Прочитано 151 раз Последнее изменение Вторник, 19 Март 2013 11:18

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены

Расскажи о нас в Сети